REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

ZI NEAGRĂ PE LITORAL! Mai multe persoane AU MURIT înecate, iar altele sunt dispărute în mare!

ZI NEAGRĂ PE LITORAL! Mai multe persoane AU MURIT înecate, iar altele sunt dispărute în mare!

Replica API 15 august 2019 | 00:00 385

Zi de foc și desfășurare de forte pe litoraul românesc! Încă de la primele ore ale dimineții de marți, 13 august, militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în zona hotelului Meduza din Olimp, acolo unde mai multe persoane se aflau în pericol de înec. Căutările au continuat și miercuri, 14 august.

La solicitarea Centrului Maritim de Coordonare Constanta( MRCC) , în data de 13.08.2019, în zona Olimp-Hotel Meduza, ora 18.23, SAR ARTEMIS, nava din cadrul Grupului de Nave ARSVOM, a intervenit pentru salvarea a cinci persoane aflate în apă, în pericol de înec. O persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale, fapt pentru care SAR Artemis a debarcat cele cinci persoane în portul Mangalia. De asemenea, în urma informației primite de la Serviciul 112 , în data de 13.08.2019, ora 9.30, la solicitarea Centrului Maritim de Coordonare Constanța , SAR Opal împreuna cu forțe din cadrul ISU Dobrogea au acționat în vederea salvării unei persoane aflate în pericol de înec. După câteva ore, în jur de ora 14.00, o altă persoană dispărea în mare, în aceeași zonă. Una dintre acestea a fost scoasă la mal, fiind conștientă.

Cealaltă, din păcate, este de negăsit, motiv pentru care căutările au fost reluate și în dimineața de miercuri, 14 august.

Tot miercuri, s-a dat alarma la Tuzla! Salvatorii din cadrul ISU Constanța au fost solicitați, miercuri, 14 august a.c., pe plaja din Tuzla, mai exact în dreptul farului, unde două persoane se aflau în pericol de înec. La fața locului nu a putut interveni ambarcațiunea ISU Dobrogea din cauza condițiilor meteo (valuri foarte puternice). Una dintre persoane a ieșit singură la mal și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Pentru cea de-a doua persoană au intervenit salvamarii, la locul cu pricina fiind prezentă și o ambulanță SMURD B de la Tuzla. Din păcate, după câteva ore, trupul neînsufleţit al tânărului a fost zărit plutind în apă. A fost scos la mal şi declarat decesul!

Şi în Mamaia Nord a fost agitaţie, în zona plajei Kazeboo! Militarii de la ISU Dobrogea au fost sesizaţi să intervină în cazul unui bărbat de 60 de ani, dispărut în apele Mării Negre. În sprijin au intervenit ambarcaţiunea CBRN, echipajul medical de prim răspuns SMURD B Năvodari şi şenilata Năvodari. Potrivit apelantei (fiica dispărutului), a intrat în mare şi a ieşit la mal doar şapca acestuia. Din păcate, după câteva ore, bărbatul a fost scos la mal, în zona Cherhanalei Năvodari, fără puls. Şi în acest caz a fost declarat decesul.

În perioada 12 iunie – 14 august, au decedat înecaţi 3adulţi (în Dunăre), 10 (în mare) şi 2 (în lacuri). De asemenea, în Dunăre şi-a găsit sfârşitul şi un minor.

L.C., A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poti sa faci o decompensare dupa ce stai mult la soare si intri in apa brusc,poti avea boli de care inca nu stiai,pot fi multi factori independent de idiotii si cretinii ca cei doi de mai jos. Bai cacatilor,sunt sigur ca in viata veti avea probleme,ca oricine din noi. Atunci sa va inchipuiti cum e sa fie un cacat de om sa faca misto' de voi,jigodiilor! Umorul este ceva ce tine de inteligenta,bataia de joc si ce faceti voi tine de limita de jos a omului,de nivel dispretuit inclusiv de nevertebrate. Trebuia sa ramaneti la nivel de sperma,ca sigur parintilor le este rusine de voi dar se abtin .
0
0
aveau vauchere de vacanta?
0
1
e doar selectie naturala
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369