REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
27.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Zile de foc la Constanţa: peste 850 de persoane au necesitat consultaţie medicală de urgenţă!

Zile de foc la Constanţa: peste 850 de persoane au necesitat consultaţie medicală de urgenţă!

Replica API 31 ianuarie 2017 | 00:00 265

Aglomeraţie mare la UPU

Aglomeraţie mare la UPU

Aglomeraţie mare la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa! Sute de persoane s-au prezentat la urgenţa spitalului cu diverse afecţiuni, printre care 27 au fost de competenţa Serviciului de Terapie Intensivă. Mai exact, potrivit reprezentanţilor UPU Constanţa, 889 de pacienţi s-au prezentat la urgenţe de vineri, 27 ianuarie a.c., până luni, 30 ianuarie a.c., dintre care 176 au fost copii. În urma consultului medical, 261 dintre aceştia au fost internaţi în spital.

Din 129 de persoane care s-au prezentat la secţia de traumatologie a spitalului, 23 au fost internate pentru investigaţii medicale de specialitate. De asemenea, în acelaşi interval s-au prezentat şi persoane fără adăpost. Din şapte cazuri sociale, patru au fost transferate la adăpostul social al Primăriei Constanţa, unul a fost externat din spital, iar alţi doi au părăsit Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului fără avizul medicilor. Precizăm că oamenii străzii sunt adunaţi de autorităţile locale de pe străzile din municipiul Constanţa. Aceştia beneficiază de îngrijiri medicale, iar după sunt cazaţi la un adăpost special amenajat, unde primesc masă şi haine de schimb.

Din cauza gerului aceștia sunt găsiți căzuți sau în altfel de circumstanțe pe străzile orașului de alți constănțeni care sună la numărul unic de urgență 112 solicitând Serviciul de Ambulanță Județean din Constanța. Astfel, medicii îi transportă la spital acolo unde li se fac investigații medicale în urma cărora se decide dacă sunt sau nu duși la adăposturile sociale ale Prămăriei Constanța. În cazul în care au nevoie de tratament medical, aceștia sunt internați și tratați în spital, apoi externați pe semnătură și îndrumați către adăposturi.

“În funcție de afecțiune, persoanele sunt internate sau trimise la adăposturile sociale. Cei care sunt sănătoși după ce sunt supuși investigațiilor în UPU sunt trimiși la adăpostul social, dacă starea lor de sănătate este bună. Dacă starea lor de sănătate nu este bună și au diverse afecșiuni sunt internați în funcție de afecțiunile pe care le au în secția respectivă. Nu avem cum să-i trimitem undeva dacă suferă de vreo afecțiune., au declarat, pentru „Replica”, reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Constanța.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369