REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Zilier pe litoral: cazare în rulota patronului, bucătărie şi haine spălate la lighean, în mijlocul plajei

Zilier pe litoral: cazare în rulota patronului, bucătărie şi haine spălate la lighean, în mijlocul plajei

Replica API 23 iulie 2012 | 00:00 189

Veniţi la mare, să câştige un ban grămadă în sezon

Veniţi la mare, să câştige un ban grămadă în sezon

Oamenii, care vin să muncească pe litoral, din ţară, sunt cazaţi, mai nou, în rulote, amplasate chiar pe plajă. Regim de trai sălbatic, am putea spune, însă peisajele care rezultă în urma unei locuinţe, amenajată în plină plajă, pot fi de-a dreptul "spectaculoase". Sârme burduşite cu haine puse la uscat, oale, ulcele şi "paturi" ascunse la umbra rulotei, sunt peisajele pe care turiştii trebuie să le accepte în timp ce stau pe şezlong.

Imagine inedită în sudul litoralului. Turiştii care vin pentru o relaxare la malul mării sunt nevoiţi să-şi clătească retina şi cu peisaje ceva mai... autohtone!? În cazul de faţă ne referim la rufe întinse pe sârmă şi la actul de spălare în sine, în albia de rigoare, chiar în mijlocul plajei. Nu este vorba de vreo familie bătută de soartă, care nu are unde locui, ci de condiţiile la care sunt supuşi anumiţi angajaţi, veniţi din ţară, pentru a câştiga un ban pe litoral. Chiar dacă pare de domeniul fantasticului, traiul greu din ziua de azi dă la o parte orgoliile, pretenţiile şi necesităţile, încadrate în limita decenţei, lumea acceptând orice variantă, numai să beneficieze de un venit cât de cât stabil. Aceasta este şi situaţia unui tânăr venit din Bucureşti, în ideea de a avea unde munci şi, implicit, de a câştiga un ban. Andrei a fost găsit în mijlocul plajei de la Mangalia, spălând de zor haine, în lighean, în spatele lui inşirându-se în soare ditamai sârma cu rufe proapăt spălate, dar şi rulota car-i servea drept locuinţă. Acesta este traiul de peste vară la care se supune bucureşteanul însă nu se plânge, fiind mulţumit că are unde munci. Iar cum locul de muncă este chiar la o aruncătură de băţ, putem spune că banii cheltuiţi pe transport se taie din aspectul de faţă. "Mă ocup de saltelele acestea, unde se face bungee jumping, iar rulota mi-a fost pusă la dispoziţie de patron. Aici stau, aici îmi spăl hainele, aici îmi fac de mâncare. Nu am încotro, mă bucur că am unde munci", a declarat, pentru "Replica", Andrei. Aşadar, condiţiile sălbatice de trai ale bărbatului nu ridică atât de multe nemulţumiri cum ne-am fi aşteptat, un duş fiind binevenit ori de câte ori vreun hotelier îşi face milă de el, sau agent economic de pe plajă. Mai mult decât atât, tânărul ne spune că nu este prima oară când îşi petrece vara în astfel de condiţii. "Vara trecută am fost, tot aşa, la Neptun. Acum două veri nu mai ştiu. E pentru prima oară când stau la Mangalia. Muncesc şi iarna, dar pe unde apuc", a mai spus acesta. Menţionăm că tânărul este angajat al firmei Global MB SRL, cu sediul în Bucureşti, iar ca domeniu de activitate având treut "bâlci". Fără a fi răutăcioşi, însă chiar este un bâlci ce se petrece acolo.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218