REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Zina Dumitrescu, incinerată, deși voia să fie îngropată lângă mama ei

Zina Dumitrescu, incinerată, deși voia să fie îngropată lângă mama ei

Replica API 30 martie 2019 | 00:00 637

Zina Dumitrescu

Mister în jurul înmormântării Zinei Dumitrescu, celebra creatoare de modă care a murit pe 28 martie, la 82 de ani. Fiul acesteia, Cătălin Negreanu, a decis să incinereze trupul mamei sale, iar de cealaltă parte, manechinele Generaţiei de Aur, elevele Zinei Dumitrescum sunt revoltate că nu i-au putut organiza mentorului lor o înmormântare creştinească. Surse de încredere din cadrul Crematoriului Vitan Bârzeşti au confirmat că incinerarea va avea loc sâmbătă, 30 martie.

Toată lumea se întreba azi unde se află corpul neînsuflețit al Zinei Dumitrescu după a fost ridicat de la azil în această dimineaţă (29 martie) de firma de pompe funebre angajată de fiul creatoarei de modă. Sicriul a fost expus ieri, pentru câteva ore, la capela azilului, apoi a fost dus la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici, din Bucureşti. Familia nu a anunțat însă oficial dacă va exista un priveghi și nici cum se vor desfășura funeraliile, iar toți prietenii au bănuit că va fi înmormântată creștinește la Cimitirul Bellu din Capitală. Vedeta are acolo un loc de veci simplu, unde e înmormântată mama ei, Nicoleta Bogoș, care s-a stins în 1983.

Groapa însă nu e amenajată ca un cavou, iar administrația cimitirului nu a primit nicio solicitare de la familia vedetei pentru ca locul să fie pregătit de înmormântare. Nici prietenii care au tot vizitat-o în ultimii ani de viață la azil nu știu detalii despre ultimul drum al creatoarei de modă.

„Am auzit că va fi înmormântată la Bellu sâmbătă (azi – n.r.), dar nu știu ora”, a declarat una dintre vedetele care a ținut o legătură strânsă cu „Mama Zina”. Într-un final, corpul neînsuflețit a ajuns la crematoriu, aflat în vecinătatea INML, iar câțiva prieteni au aflat și s-au dus să-i aprindă o lumânare. Fotoreporterii Click! au surprins-o ieri pe Dana Savuică, însoţită de Dana Androne, şi ea fost manechin lansat de Zina Dumitrescu.

Dana Savuică și Dana Androne au plecat foarte supărate de la Institutul de Medicină Legală. Click! a aflat că, într-un final, corpul neînsuflețit a fost depus într-o cameră frigorifică de la crematoriu, urmând a fi incinerat sâmbătă, 30 martie. Dana Săvuică și Daniela Androne au dorit să îi aprindă o lumânare, însă nici măcar ele nu au putut trece de portar.

Ce avere a lăsat în urmă Zina Dumitrescu

În 50 de ani de carieră, Zina Dumitrescu a strâns o avere de aproape un milion de euro care îi va reveni integral fiului ei, Cătălin Negreanu (49 de ani), unic moștenitor. Mama Zina deţinea un apartament de lux pe Calea 13 Septembrie, două automobile, bijuterii, blănuri scumpe, obiecte de artă şi mai multe terenuri pe Moara Vlăsiei. Cătălin Negreanu a administrat toate bunurile familiei în ultimii șapte ani de când și-a internat mama la cămin.

Atunci, patronul centrului, Ioan Cassian, spunea că, legal, Zina a fost abandonată de familie, iar el a acoperit toate cheltuielile și că tot el se va ocupa de înmormântarea creatoarei de modă. În presă au circulat informații că apartamentul de lux al Zinei ar fi fost vândut de fiu pentru a acoperi cheltuielile creatoarei de modă cu tratamentul și cu îngrijirea la căminul de bătrâni. Astfel, Cătălin și-a reglat conturile cu Ioan Cassian, iar trupul neînsuflețit al Zinei a fost încredințat familiei.

click.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E foarte buna incinerarea in cazul celor cu multi bani ca mereu apar copii din flori ca vor si ei ceva,solicita teste ADN procese,dezgroapa mortul,asa dupa incinerare mai gasiti probe ADN!
0
1
Acum putem vedea ce se intampla daca nu respecti ultimele dorinte ale defunctului. Ca cica e naspa rau.
0
3
Dupa 21 de intreruperi de sarcina, trei casnicii, barbati fara numar, si viata de huzur cu trupa ei de "elita" in frunte cu botezatu, drogatu si alte apucaturi...... AZILUL SI INCINERAREA sunt potrivite... Inmormantare crestineasca !? De unde?! Ce oferi la tinerete, culegi la batranete! Daa....
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367