REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

ZIUA 4. Marșul Tinerilor Moldovei PE JOS de la Chișinău la București: „Cu pieptul plin de România!”

ZIUA 4. Marșul Tinerilor Moldovei PE JOS de la Chișinău la București: „Cu pieptul plin de România!”

Replica API 9 iulie 2015 | 00:16 296

Zeci de mii de unionişti s-au adunat duminică, 5 iulie a.c., în Piaţa Marii Adunări Naţionale la Guvernul din Chişinău, pentru a cere Unirea Basarabiei cu România.

După acțiunea din Piața Marii Adunări Naționale, sute de tineri, militanți ai asociației „Tinerii Moldovei”, au plecat într-un marș până la București, pe jos!

În primele două zile, militanții au ajuns la Vatra, apoi la Strășeni, unde au mâncat și au plecat spre Lozova, dar nu înainte de a poposi la Căpriana, mânăstire celebră din Basarabia.

Marți după-amiază au făcut un popas la Sadova, unde au anunțat: „Dodonel, venim!”

După ce și-au petrecut cea de-a doua noapte din marș la Lozova, unde au fost întâmpinați cu muzică patriotică și hore ale Unirii, manifestanții au plecat spre Călărași. La orele prânzului, aceștia s-au oprit în Sadova, unde locuitorii au arborat drapelul tricolor, satul de baștină al socialistului Igor Dodon.

O mică ceremonie festivă a avut loc la Vorniceni, în cinstea militanților, iar spre seară coloana ajungea deja la Călărași!

Miercuri, a patra zi, Tinerii Moldovei au plecat spre Cornești, cu un scurt popas la Bahmut.

Organizatorii amintesc că zilnic pornesc mașini din Chișinău, de la 07:00, pentru cei care doresc să li se alăture. Miercuri, li s-a alăturat Elena Mihalachi. „Ne pornim cu pieptul plin de România!”, a spus aceasta la plecarea spre militanți.

Totodată, participanții sunt susținuți cu entuziasm pe pagina lor de Facebook.

Apa, mâncarea și cazarea pe drum sunt asigurate gratuit la localnicii pe unde trece marșul, iar securitatea și dotarea corespunzătoare pentru toate urgențele de către organizatori.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369