A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(https://www.replicaonline.ro/rbin/data234000/23550279_1481921861926185_8306841563771534636_o.jpg): Failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: module/modul-header.php

Line Number: 69

Backtrace:

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/views/module/modul-header.php
Line: 69
Function: getimagesize

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/views/template.php
Line: 2
Function: view

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/controllers/Home.php
Line: 184
Function: view

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/controllers/Home.php
Line: 71
Function: post

File: /home/replicaonlinero/public_html/index.php
Line: 329
Function: require_once

REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ziua Armistițiului, sărbătorită la Medgidia

Ziua Armistițiului, sărbătorită la Medgidia

Replica API 13 noiembrie 2017 | 23:10 504

Primăria Municipiului Medgidia în colaborare cu Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, Filiala Constanța si Asociația Soțiilor de Cadre Militare Medgidia a organizat ieri, 11 noiembrie 2017, începând cu ora 12.00, manifestările prilejuite de Ziua Armistițiului, cu ocazia sărbătoririi Centenarului victoriilor militare românești din anul 1917.

Evenimentul a fost organizat în onoarea grupului infirmierelor voluntare scoțiene, membre ale organizației „Spitalele Femeilor Scoțiene”, personal medical însoțitor al armatelor ruso – române – sârbe, care s-a aflat în misiune pe frontul din Dobrogea, în Primul Război Mondial. Conducătoarea acestei expediţii în România a fost Dr. Elsie Inglis, personalitate recunoscută pentru talentul medical şi implicarea în mişcarea pentru dreptul de vot al femeilor. Alinând suferința răniților și salvând viețile a mii de soldați care au luptat pentru apărarea Dobrogei în Primul Război Mondial, Dr. Elsie Inglis reprezintă un exemplul de filantropie, devoţiune şi curaj oferit atât aici, în România, cât şi aproape pe toate fronturile Primului Război Mondial.

La eveniment au participat alături de oficialitățile locale, în calitate de invitați, Ambasadorul Republicii Serbia la București, E.S. Branko Brankovic, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București, E.S. Paul Brummell, prefectul județului Constanța, Ioan Albu, subprefectul județului Constanța, Dumitru Jeacă, dar și directorul Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I“, filiala Constanța, Costin Scurtu.

Cu această ocazie a fost dezvelită placa comemorativă ridicată în semn de prețuire și recunoștință pentru Dr. Elsie Inglis cât și pentru personalul medical voluntar, în amintirea infirmierelor și doctoritelor scoțiene. Manifestarea a continuat cu ceremonialul religios și depunerea de coroane de flori de către autoritățile române și străine dar și cu defilarea membrilor asociațiilor de reconstituire militară „ Tradiția Militară”, „Tomis” Constanța și „Astra Dobrogeană”.

În cadrul aceleiași manifestări, la Casa de Cultură I.N. Roman din Medgidia au avut loc și expoziția de fotografie cu tema Misiunea “Spitalele Femeilor Scoțiene în România în Primul Război Mondial”, prezentarea de carte a domnului Costel Coroban, autorul lucrării “Potârnichile Gri – Spitalele Femeilor Scoțiene în România în 1916-1917” și lansarea oficială a filmului documentar “Dobrogea Multiculturală”, realizat de Uniunea Jurnaliștilor din Mass-Media Minorităților Etnice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vrabiuta a ciripit si el ceva in engleza?A,scuze,am uitat ca el nu se impaca cu limbile.Cu limbile straine.E certat si cu astea.Macar in limba materna a citit corect?Ca daca si citeste cum scrie,m-am lamurit.Ma intreb daca nu veneau oameni importanti,el venea?Ca pe cei de la armata romana i-a manglit doi ani la rand nesimtitul.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218