REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ziua Armistițiului, sărbătorită la Medgidia, în prezența ambasadorilor Marii Britanii și Serbiei

Ziua Armistițiului, sărbătorită la Medgidia, în prezența ambasadorilor Marii Britanii și Serbiei

Replica API 13 noiembrie 2017 | 23:10 522

Prefectul Constanței Ioan Albu a participat, astăzi, la un ceremonial militar și religios organizat cu ocazia Zilei Armistițiului. Cu ocazia sărbătoririi Centenarului victoriilor militare românești din anul 2017, manifestarea a avut loc la Monumentul Eroilor Sârbi din Medgidia. La eveniment au participat Ambasadorul Republicii Serbia în România, Branko Brankovic și Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell.

Manifestarea a debutat cu dezvelirea unei plăci comemorative ridicată în memoria Dr. Elsie Inglis, urmată de un ceremonial religios și depunerea de coroane de flori de către autoritățile române și străine.

În alocuțiunea sa, prefectul Ioan Albu a adus un omagiu eroilor români, sârbi, ruși, cehi și scoțieni, care au luptat pentru apărarea Dobrogei și a evocat faptele de vitejie ale acestora.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare și a membrilor asociațiilor de reconstituire militară ”Tradiția Militară”,”Tomis” Constanța și “Astra Dobrogeană”.

În cadrul aceleeași manifestări, la Casa de Cultură I.N.Roman din Medgidia au avut loc o expoziție de fotografie cu tema Misiunea “Spitalele Femeilor Scoțiene în România în Primul Război Mondial”, o prezentare de carte a domnului Costel Coroban, autorul lucrării “Potârnichile Gri – Spitalele Femeilor Scoțiene în România în 1916-1917” și lansarea oficială a filmului documentar “Dobrogea Multiculturală”.

Evenimentul a fost organizat în onoarea grupului infirmierelor voluntare scoțiene, membre ale organizației „Spitalele Femeilor Scoțiene”, personal medical însoțitor al armatelor ruso – române – sârbe, care s-a aflat în misiune pe frontul din Dobrogea, în Primul Război Mondial, alinând suferința răniților, salvând viețile a mii de soldați care au luptat pentru apărarea Dobrogei. Conducătoarea acestei expediții în România a fost Dr. Elsie Inglis, personalitate recunoscută pentru talentul medical și implicarea în mișcarea pentru dreptul de vot al femeilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Medgidia,excesul de,,cultura" impus de administratia Vrabie erupe ca puroiul dintr-un buboi imens.Orasul moare incet dar sigur si ei se tin de tot felul de festivitati.Acum urmeaza beculetele cu care ,cel putin o luna ,va lua ochii medgidiotilor.In semn de protest pt saracia orasului ,eu as fi impotriva sa platesc taxa pt iluminat .Sau intrg impozitul pt o luna.
1
0
Dupa coroanele de azi urmeaza luminitele de sfantul Neculai.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614