REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ziua Constanţei se va organiza. Iată care va fi programul

Ziua Constanţei se va organiza. Iată care va fi programul

Replica API 14 mai 2016 | 00:17 763

Primăria nu a reuşit

Primăria nu a reuşit

Primăria Municipiului Constanța a organizat în luna februarie a acestui an o dezbatere public în care anunța planurile de organizare a evenimentelor „Ziua Constanței 2016” şi „Ziua Copilului”. După mai bine de opt ani în care aceste manifestări nu au mai fost în atenția administrației locale, iată că anul acesta, reprezentanții primăriei au venit cu mai multe propuneri. Ghinion, însă! După finalizarea licitației o asociație a contestat procedura, astfel a făcut imposibilă organizarea evenimentelor, deoarece nu mai era timp. Dacă primăria nu a reușit să realizeze aceste evenimente, un ONG a făcut-o.

În această primăvară, Asociaţia România-Dacia Casa Noastră organizează prima ediţie a evenimentului Ziua Constanţei – Ziua Tomisului, pentru a marca 2500 de ani de istorie şi fondarea Tomisului. Pe 21 mai Constanța va celebra orașul nostru, istoria sa fabuloasă și identitatea noastră locală. Este o sărbătoare a comunității, pusă în scenă de oameni din Constanța, cu oameni din Constanța, pentru Constanța. Începând cu orele 11.00 va avea loc Deschiderea ceremoniilor, paradă și momente de interacțiune cu publicul pe Faleza Cazinoului – element identitar al Constanței. Apoi de la ora 13.00, arena antică din vechiul Tomis va fi readusă la viață. Situată, în realitate, în apropierea Pieței Ovidiu, la intersecția străzilor Ecaterina Varga și Negru Vodă, ea va fi “mutată” pentru o zi în Parcul Carol I. Acolo, gladiatorii din Ludus Danais vor susține spectacole și se vor antrena cu publicul. Cap de afiș va fi Skirtos Dakesis – retiarius, reprezentarea Zeului Neptun în Arenă. De asemenea, vor avea loc atelierele civile interactive – atelier ceramică, atelier dans, atelier pielărie, dar și ateliere militare – antrenamente cu gladiatorii, tir cu arcul – Concursuri cu premii. Publicul va avea acces la materiale informative și prezentări despre istoria Tomisului și elemente ale programului legate de Noaptea Muzeelor, care începe la orele 20.00. Amintim că Primăria Muicipiului Constanța nu a mai reușit să organizeze evenimentele din cauza procedurii de licitație. Potrivit lui Liviu Pătrașcu, directorul Direcției de Relații Internaționale și Organizare Evenimente din cadrul Primăriei, Comisia de Soluționare a Contestațiilor a admis cererea și a decis anularea procedurii. În mod normal, licitația ar fi trebuit reluată. „Cei de la Asociația „Hara” au contestat și au avut câștig de cauză. Din cauza acestui fapt „Ziua Constanței 2016” nu va mai putea fi organizată deoarece, procedura licitației durează foarte mult.” a declarat Liviu Pătrașcu. De asemenea, acesta a mai menționat că nici „Ziua Copilului” nu se mai organiza. „La licitația pentru „Ziua Copilului” nu s-a prezentat nimeni. Din toți care au venit la discuții și păreau foarte interesați nu a venit nimeni să facă acest eveniment. Nici măcat un dosar nu am avut pentru evenimentul de 1 Iunie.” a mai adăugat Liviu Pătrașcu.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218