REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ziua Dobrogei, celebrată în Piaţa Ovidiu

Ziua Dobrogei, celebrată în Piaţa Ovidiu

Replica API 9 noiembrie 2016 | 00:33 351

Multiculturalitate

Multiculturalitate

Ziua Dobrogei este o zi a unităţii în diversitate, a comunicării şi a apartenenţei la o comunitate greu încercată de-a lungul timpului, dar care a demonstrat că respectul pentru ceilalţi şi toleranţa sunt cele mai bune „arme“ pentru a cuceri un loc de frunte la masa istoriei. Luni, 14 noiembrie 2016, întreaga Dobroge sărbătoreşte 138 de la revenirea la România, după Războiul de Independenţă. Data celebrării a fost stabilită pentru duminică, 13 noiembrie, atunci când invităm toţi constănţenii în Piaţa Ovidiu, la Festivalul Etniilor Dobrogene. De la ora 12.00, cele mai vechi comunităţi de la malul mării vă vor dezvălui lumea fascinantă a simbolurilor, tradiţiilor, dansurilor, gastronomiei, poveştilor şi meşteşugurilor, într-un eveniment cum nu s-a mai văzut!

Asociaţia Italienilor din România, Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“, Comunitatea Aromână din România, Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, Asociaţia Partida Romilor „Pro Europa“, Primăria Comunei Cumpăna, Uniunea Armenilor din România, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Uniunea Democrată Turcă din România, Uniunea Elenă din România, Uniunea Polonezilor din România „Dom Polski“ şi Universitatea „Ovidius“ din Constanţa pregătesc un spectacol inedit, pentru a aniversa cum se cuvine cea mai importantă zi pentru toţii locuitorii dintre Dunăre şi Marea Neagră. Invitaţi speciali: Mahala Rai Banda, Aneta Stan şi Ionuţ Galani. Duminică, 13 noiembrie, în Piaţa Ovidiu îşi deschide porţile şi un Târg gastronomic multietnic. Toate comunităţile stăpânesc perfect arta culinară tradiţională specifică şi vă vor delecta cu cele mai bune preparate, după reţete originale. Nu vor lipsi nici meşterii populari, care s-au hotărât să îşi mute atelierele în stradă, mândri de tradiţiile şi meşteşugurile învăţate din moşi-strămoşi şi de produsele născute din mâinile lor îndemânatice. În târgul lor, vă veţi putea desfăta privirea şi cu expoziţii dedicate Zilei Dobrogei, realizate în parteneriat cu Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa. Festivalul Etniilor Dobrogene este un eveniment susţinut de Primăria Municipiului Constanţa şi sprijinit de Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis“ Constanţa, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“, Inspectoratul de Poliţie al Municipiului Constanţa. Accesul este liber!

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102