REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ziua Educației, prilej pentru activități variate la Școala ”Gheorghe Țițeica”

Ziua Educației, prilej pentru activități variate la Școala ”Gheorghe Țițeica”

Replica API 9 octombrie 2017 | 00:00 422

Joi , 5 octombrie, elevii de la Școala Gimnazială nr. 30 ”Gheorghe Țițeica” au sărbătorit alături de învățătorii și profesorii lor Ziua Educației. Majoritatea cadrelor didactice au ales să iasă din tiparul activităților zilnice și să se bucure împreună cu elevii lor de acest moment aniversar.

O bună parte dintre elevii cei mai mici, ai claselor pregătitoare, I și a II-a, au călătorit pe tărâmul fermecat al basmului, printr-o serie de activități intitulate, generic, ”În lumea poveștilor”. Au ascultat texte interesante, au vizionat ecranizări ale unora dintre poveștile cele mai cunoscute și s-au simțit ei înșiși Ilene Cosânzene și Feți-Frumoși atotputernici în jocuri de rol amuzante. Alte clase de nivel primar, alături de elevi ai claselor a V-a și a VI-a, au vizionat spectacolul ”D-L Goe și ai lui”, o abordare în stil music-hall a celebrei scrieri a lui Ion Luca Caragiale, desfășurat la Casa de Cultură.

O altă serie de acțiuni au fost circumscrise unei probleme extrem de stringente: ”Siguranța în școli”. În colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, cu Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța, cu Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Asociația Psiho Trafiq, elevii claselor ID, a II-a E, a III-a D, a IV-a D au luat la cunoștință elemente ale unui comportament responsabil față de ceilalți, dar și față de sine în timpul programului școlar. În aceeași idee și având ca parteneri Poliția Rutieră Constanța, elevii clasei pregătitoare C au participat la activitatea ”Drumul meu spre școală”, prin care au conștientizat pericolele ce pot apărea în trafic ca pietoni și care sunt constantele unui abordări responsabile de participant la trafic.

”Învăț, creez, cânt și dansez” este titlul unui proiect ce a avut în centru tema toamnei, derulat la clasa a II-a C de către p.i.p. Daniela Machedon. Ușa clasei a fost deschisă și pentru părinți, care s-au implicat în finalizarea acestui proiect chiar de ”Ziua Educației”: machete, desene, poezii și cântece despre toamnă, dansuri originale, lucrul în echipă, acestea au fost ingredientele unei activități foarte atractive.

Elevii clasei a IV-a A, coordonați de p.i.p. Anca Medeșan, au desfășurat o interesantă lecție de istorie la Monumentul de la Adamclisi, acolo unde au putut studia izvoare istorice despre care aflaseră deja la școală. Intenția a fost aceea ca ei să fie motivați pentru studiul istoriei, să fie curioși și dornici să investească timp și suflet în această disciplină ce îi va face să își cunoască rădăcinile.

Nu în ultimul rând, vineri 6 octombrie, Ziua Educației s-a prelungit printr-o activitate intitulată Caravana ”Sănătate prin sport”, organizată de Primăria Constanța și de Clubul Sportiv Phoenix Constanța. Au participat toți cei peste 1250 de elevi ai Școlii ”Gheorghe Țițeica” la handbal, baschet și fotbal, după o încălzire supravegheată atent de tinerii antrenori implicați în proiect.

”Putem conchide că a fost un sfârșit de săptămână educativ la Școala ”Gheorghe Țițeica”, pe mai multe planuri : cultură, educație civică, educație rutieră și sport. Ne dorim ca elevii noștri să se simtă bine alături de profesorii lor, să se creeze o relație solidă între ei, în care încrederea și respectul reciproc să fie cheia reușitei școlare.”, a declarat Cici-Corina Vlad, directorul-adjunct al instituției constănțene.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Copiii s-au plictisit ingrozitor si abia au asteptat momentul parasirii spatiului scolar ... ,,Activitatile'' , lipsite de atractivitate , au dus in derizoriu ideea de sarbatoare a educatiei !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102