REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ziua Limbii Tătare, sărbătorită la Tuzla

Ziua Limbii Tătare, sărbătorită la Tuzla

Replica API 8 mai 2017 | 02:20 441

În contextul marcării Zilei Limbii Tătare, vineri, 5 mai 2017, Şcoala Gimnazială Nr.1 Tuzla, în colaborare cu Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România- Filiala Tuzla, a organizat o activitate împreuna cu elevii de etnie turco-tătară, în Centrul de Documentare şi Informare al şcolii.

În deschidere, elevii coordonaţi de doamna profesor Gemil Meral Leila, au intonat Imnul României şi Imnul Tătarilor. Programul a cuprins: prezentarea semnificaţiei zilei de 5 mai, interpretarea unor cântece în limba maternă şi recitări de poezii în limba tătară. La final elevilor li s-au acordat diplome şi premii.

Au participat la activitate, în calitate de invitaţi, primarul comunei Tuzla, domnul Taner Reşit, domnul consilier Daniel Stoica, domnul vice-preşedinte Uzan Curtacai şi doamna preşedinte a Organizaţiei de femei U.D.T.T.M.R.- Filiala Tuzla, Reşit Neugiz. În această zi de mare sărbătoare le-a fost alături elevilor şi directorul Şcolii Gimnaziale Nr.1 Tuzla, domnul Radu-Emil Buzan, care susţine şi încurajează în permanenţă realizarea activităţilor extracurriculare şi extraşcolare la nivelul instituţiei de învăţământ.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de ce romanii si implicit romanica n-au revendicat cele trei judete din sudul basarabiei,kahul,izmail si bolgrad,nici macar de maresalul ion antonescu,pentru ca in schimbul lor au capatat constanta si tulcea,orice revendicare asupra lor ar insemna implicit la renuntarea la astea doua,deci cine a fost mai intai oul sau gaina
0
0
Ozan si nu Uzan....Stoica ce dracu cauta in peisaj ca nu se incadreaza....in rest e ok....mai ales ptr copii..ca sunt turci tatari romani etc...iar pentru astia de mai jos ...va rog fiti mai toleranti....tatarii au venit pe aici cand strabunii vostrii se inchinau lui Glad si Menumorut..nu o spun eu ci Ureche. ...cum care Ureche?...GRIGORE tata...GRIGORE
0
1
ATENTIE ROMANI,voi care ati venit pe teritoriul
0
0
Nu am nimic cu tatarii sau machidonii, insa analfabetii ca tine Ma ingrijoreaza: Cum dracu nu uiti sa respiri? Tu ce rahat Esti? De fapt la Cum ai scris cred ca esti din Toti!
3
3
Tatarilor si turcilor da voi unde vati nascut,nu cumva an romania,javrele dracu ce synthetic
0
12
cataline suge pula tatarilor si turcilor pe spatele lor v-ati facut oameni romani jegosi o rasa de betivi,curve si hoti
7
1
Fel si fel de comentarii despre machidoni sau despre turci, tatari! Comentarii rautacioase! Dar pe voi cine va place? Ce zic europenii despre romani?
13
1
Vomit cand aud!! Boraturile tatare si turce sa plece! Bleahh vomit
2
17

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614