REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ziua Marinei, în timpul PANDEMIEI. CUM și CÂND veți putea urmări manifestările

Ziua Marinei, în timpul PANDEMIEI. CUM și CÂND veți putea urmări manifestările

Replica API 15 august 2020 | 00:00 1623

Contextul pandemic a obligat autoritățile să regândească organizarea Zilei Marinei astfel încât să limiteze la maximum posibile infectări cu virusul SARS-CoV-2. Astfel, pentru a preîntâmpina adunarea unor mase mari de oameni, nu vor fi organizate activitățile tradiționale pe faleza din fața Comandamentului Flotei din Constanța, precum și în alte porturi maritime și fluviale.

Totuși, spectacolul atipic de Ziua Marinei va putea fi urmărit de publicul care se va afla oriunde pe plajele din Constanța, Mamaia, Năvodari sau pe faleza din Constanța. Este vorba despre defilarea navelor pe mare.

Exercițiile demonstrative de pe mare se vor desfășura în interiorul portului Constanța și în larg, în rada exterioară a acestuia. Din păcate, accesul publicului nu va fi permis la ceremonia militară și religioasă din data de 15 august, organizată în portul militar Constanța.

Ziua Sfântă a Adormirii Maicii Domnului este celebrată astăzi simultan, cu condescendența, onoarea și prețuirea noastră pentru o categorie socio-profesională importantă nu doar în comunitatea locală pe care o reprezentăm, ci și la nivel național și regional.

Şeful ANR, mesaj de Ziua Marinei

„Sărbătoarea Zilei Marinei Române constituie un prilej emoționant de rememorare a glorioaselor fapte de arme și a jertfelor pe care marinarii, scafandrii sau infanteriștii marini le-au săvârșit în luptele pentru apărarea țării. Aducem astăzi un omagiu și celor care nu mai sunt printre noi, care au servit pe navele comerciale românești și celor care au clădit Forțele Navale Române. Sărbătoarea ne găsește angrenați în plin proces de modernizare, pregătiți pentru a găsi soluții prin diversitate și inovare la oricare dintre actualele provocări geopolitice”, a transmis Cosmin Laurenţiu Dumitrache, şeful ANR.

„Marea Neagră și întreaga sa regiune au o semnificație strategică aparte pentru întregul spațiu euroatlantic. Misiunea noastră aici în a reforma instituții, în a moderniza sectoarele de activitate, este una extrem de importantă, care onorează dar și obligă în același timp. Provocările complexe din spațiul geografic în care ne aflăm, obligă la abordări dinamice, la noi strategii pentru asigurarea securității noastre, a tuturor. Dar furtuna nu reprezintă o raritate în viața marinarilor, care este de fapt un lung șir de furtuni.

Doar noi, cei care am îmbrățișat această nobilă meserie, cu toate capriciile ei, știm că nu-i bucurie și liniște sufletească mai mare pentru un marinar decât atunci când familia și căminul îi sunt în siguranță. Dragi marinari civili și militari, lucrători portuari, constructori navali, elevi și studenți prezenți pe harta educației maritime, imi exprim convingerea că misiunile pe mare și pe uscat le veți încheia, ca întotdeauna, cu succes, iar paza Sfintei Fecioare Maria, protectoarea Marinei Române, vă va însoți pretutindeni, ocrotindu-vă în ceasurile cele mai grele. Autoritatea Navală Română, al cărei glas îl reprezint azi, la ceas aniversar, se va afla mereu în slujba acestei categorii socio-profesionale, vizând respectarea drepturilor și intereselor marinarilor de pretutindeni. La mulți ani binecuvântați!”, a conchis Dumitrache

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ziua Marinei de anul acesta o vom urmari anul trecut, dupa ce ne va fi stabilit discernamantul in 2020 pentru 2022 !!!!
1
0
E bine si cu zilele astea festive,insa Marina Militara chiar nu a fost tratata cu respect de nici o guvernare. Nu se vorbeste,asa cum nu se vorbea nici in vremea ceausismului.
3
1
In tara asta toti hotii si tiganii sunt eroi ai Revolutiei din 1989. Astia nu platesc impozit pe venit, au terenuri primite gratuit de la stat si multe alte facilitati. Nu inteleg de ce soldatii care au fost in armata in acea perioada si pot dovedi asta cu livretul militar, nu sunt veterani sau eroi ai revolutiei. Cum sa vin eu acum si sa-i sarbatoresc pe astia de astazi care nu au vazut o cafteala la viata lor si mai si ies la pensie la 40 de ani? Niciodata!!
6
2
ma pis pe ziua marinei. Asa a ajuns dupa ce cozile de topor care sunt la guvernare sunt in slujba strainilor.Au dus in rada niste ruginituri care abia se misca din port.ce facem cu ruginiturile alea pentru aparare? Si s au dat bani grei pentru ele. si spagi multe
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920