REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ZIUA MARINEI. Președintele Klaus Iohannis prezent pe faleza Constanței! VIDEO

ZIUA MARINEI. Președintele Klaus Iohannis prezent pe faleza Constanței! VIDEO

Replica API 15 august 2017 | 12:44 348

Festivitățile dedicate Zilei Marinei au început cu întâmpinarea președintelui României, Klaus Iohannis, și intonarea imnului național. Potrivit organizatorilor, la festivitățile din acest an sunt așteptați peste 10.000 de oameni. Precizăm că faleza Cazinoului este plină ochi.

Astfel, la ora 9.55, a fost intonat Imnul Național, în timp ce pe catargul de pe faleză a fost ridicat cel mai mare drapel de la malul Mării Negre, iar la bordul navelor, militarii au arborat pavilionul, geacul și Marele Pavoaz. Momentul a fost urmat de salutul solemn al celor 21 de salve de tun, care s-au auzit din Portul Tomis. În continuare, Şeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiralul Alexandru Mîrșu, va prelua cuvântul de deschidere, ce va fi precedat de citirea Ordinului Comun al Ministrului Apărării Naţionale, Ministrului Transporturilor şi al Ministerului Afacerilor Interne privind sărbătorirea Zilei Marinei Române 2017. Un alt eveniment important va avea loc la ora 10.13, când se va desfășura alocuțiunea persoanei oficiale cu rangul cel mai înalt în stat. După care, Muzica Militară și garda de onoare se vor retrage de pe faleză, pentru a permite accesul publicului, mai aproape ca niciodată, alături de marinarii militari. La ora 10.20, se va oficia serviciul religios, concomitent cu depunerea de ancore de flori pe mare, iar, 15 minute mai târziu, Zeul Neptun va sosi din larg, în timp ce navele vor pune în funcțiune mijloacele de semnalizare acustică, iar pe digul din Portul Tomis se va realiza spectacolul de efecte pirotehnice pe timp de zi. Salutul de deschidere a exercițiului va fi dat, la ora 10.50, de elicopterul Puma Naval și cei cinci parașutiști militari lansați de la înălțime, care vor purta drapelele României, NATO și UE. Momentul de început al spectacolului va cuprinde evoluția remorcherelor multifuncționale Voinicul, Vânjosul și Vârtosul pe acorduri de vals, începând cu ora 10.55. Grațiosul dans este urmat, la ora 11.05, de salturile efectuate de scafandrii de la Forțe Speciale din două elicoptere Puma Naval și două ambarcațiuni rapide.

Citește și: ZIUA MARINEI. Spectacolul avioanelor F16 a impresionat publicul

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
unde e daddy?moliceanu nu-i?aaaa,ma scuzati,condamnatii si urmaritii penal nu primesc invitatii.Tudose a fost?
5
1
Daca e Spagoveanu cu soboru e bine ! Caziou de mult e staul de asine, cabaline si bovine cu cruci si barbi la anuale botagiuni si sfinteli de apa FARA FLOTA - minune mare si sfanta ...
2
1
mai bine nu veneai si plecai .......... unde? nu te mai gasim.
3
2
GASACA din Europa...Un degeaba
4
2
Auuuu ce suflatoare buna e in primul rand din fanfara.Dar a venit iohannis cam somnoros si n-a vazut-o
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218