REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ziua Mondială a Diabetului! Locuitorii din Tuzla și Topraisar au beneficiat de testarea gratuită a glicemiei

Ziua Mondială a Diabetului! Locuitorii din Tuzla și Topraisar au beneficiat de testarea gratuită a glicemiei

Replica API 16 noiembrie 2018 | 09:34 388

Ziua Mondială a Diabetului are loc în fiecare an în data de 14 noiembrie, la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Această zi este marcată la nivel internaţional de către toate asociaţiile membre ale IDF, de furnizorii de servicii de sănătate, cât şi de persoanele afectate de diabet, fiind cea mai mare campanie mondială de informare asupra diabetului.

În fiecare an, Ziua Mondială a Diabetului se concentrează pe o temă aparte. Din 2009 încoace, tema este prevenirea diabetului şi educarea cu privire la acesta, scopul acestui eveniment fiind să ofere o mai bună informare persoanelor care suferă de diabet, reprezentând şi o manieră de implicare şi de informare a publicului, în general.

Ziua Mondială a Diabetului 2018 a fost marcată și la Constanța, de către Filiala ALDE Constanța prin Organizația de Femei (OFLDE) pe data de 14 noiembrie, în cadrul proiectului "Caravana sănătatii prin preventie". Astfel, conform calendarului de activități anunțat, de președintele OFLDE ALDE Constanța, Valeria Drăniceanu, care alături de secretarul coordonator Claudiu Octavian Ceti, președinta organizației locale ALDE Chirnogeni dr. Calinescu Luiza, presedintele organizatiei locală ALDE Tuzla Mihai Cornoiu, presedintele organizatiei locale ALDE Topraisar Virgil Tarina, cărora li s-au alaturat membri ALDE – OFLDE, însoțiți de personal medical specializat și ambulanța, s-au deplasat in judet pentru a testa gratuit cetățenii.

Prima oprire a "Caravanei sanatatii prin preventie" a fost în localitatea Tuzla, unde Organizatia Locala ALDE Tuzla a reunit un număr important de persoane, dintre care aproximativ 45 de localnici au beneficiat de testare gratuită a glicemiei și tensiunii arteriale. Cei prezenti au primit recomandari de specialitate si brosuri de informare cu privire la riscurile si complicatiile ce pot aparea in cazul unor valori ridicate a glicemiei si a tensiunii. "Caravana sănătatii prin prevenție" si-a continuat traseul, staționând in localitatea Topraisar unde Organizatia Locală ALDE Topraisar a strâns un număr de 26 de persoanele care au beneficiat de testare gratuită a glicemiei si tensiunii. Actiunea s-a desfasurat în parteneriat cu Asociația Copiilor și Tinerilor cu Diabet Sweet Land.

”Am marcat această zi prin această caravană. Scopul a fost de a oferi o informare mai bună persoanelor care suferă de această boală și să informăm și persoanele aparent sănătoase. S-a deplasat în două localități, prima oprire în Tuzla, unde au fost examinate 45 de persoane. Dintre acestea, au fost depistate persoane cu valori mari ale glicemiei care nu știau că ar putea avea o problemă medicală”, a declarat șefa organizației de femei a ALDE, Valeria Drăniceanu. ”Va continua această caravană și cred că mult timp de acum încolo. Vrem să merge în toate localitățile unde avem localități ALDE. Vrem examinare mai extinsă, să fie o combinație între un seminar și examinare”, a continuat Drăniceanu. De asemenea, Organizația de femei a ALDE a venit și în ajutorul Centrului Regional de Transfuzii Constanța. Președinta organizației a precizat faptul că, pe data de 12 noiembrie, a reușit să adune un număr substanțial de donatori pentru a asigura necesarul de sânge. Și pe data de 19 noiembrie, simpatizanții ALDE și membrii partidului vor merge să doneze sânge, cu speranța că și alții vor urma exemplu.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Noi astazi, in aceasta frumoasa zi, sarbatorim Diabetul. Hai, in cor, de trei ori: URAAAA !
0
0
Felicitari ALDE! Felicitari OFLDE!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920