REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ziua Națională a României, MARCATĂ la Constanța. VIDEO

Ziua Națională a României, MARCATĂ la Constanța. VIDEO

Replica API 1 decembrie 2019 | 00:37 1092

Constanțenii au ieșit cu mic, cu mare, să admire parada organizată cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

Reprezentanți ai Primăriei Municipiului Constanța, în frunte cu primarul Decebal Făgădău, ai Instituței Prefectului județul Constanța, în frunte cu Dumitru Jeacă, ai Consiliului Județean Constanța, în frunte cu președintele Horia Țuțuianu, ai Comandamentului Flotei sunt prezenți duminică la manifestările prilejuite de Ziua Națională a României, ce au loc pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în fața Casei de Cultură a Sindicatelor.

Ca în fiecare an, evenimentele au început la ora 08:30 cu depuneri de coroane la Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial din Cimitirul Central. Urmează o paradă a forțelor armate. Defilarea cu tehnică specializată și plutoane de militari. Participanții vor avea ocazia să admire o expoziție de tehnică militară și armament, iar de la ora 17:30, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu va avea loc retragerea cu torțe a militarilor.

Update:

Mesajul prim ministrului Ludovic Orban:

”Marea Unire de la 1 Decembrie, dată la care Marea Adunare Națională de la Alba Iuia a votat unirea tuturor românilor din Transilvania și Banat cu România, a însemnat pentru făptuitorii ei împlinirea ”Visului de Veacuri, a Visului de Aur al României”. Astăzi sărbătorim Ziua Națională a României cu sentimentul adevăratei noastre eliberări și cel al împlinirii unui nou vis al românilor. Avem șansa reală să schimbăm lucrurile în bine, să trăim într-o țară democratică în care instituțiile să servească cetățeanul, iar legea să fie aplicată de toți”, a transmis prefectul Dumitru Jeacă, din partea primului ministru Ludovic Orban

Primarul Decebal Făgădău a luat cuvântul, precizând că a devenit o tradiție la Constanța să sărbătorim 1 decembrie și a urat La mulți ani tuturor românilor, oriunde s-ar afla.

Update:

A început parada.

Video:

D.B., L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DA O BARCA CU MOTOR AVEM ? POATE MAI CADE UN ELICOPTER IN SUDGHIOL SI STAM LA MANA PESCARILOR
3
1
@Roman 15.22.Ai perfecta dreptate dar....1 dec.prima zi de iarna calendaristica,in afara de prostii de militari vin cei enumerati de tine sa participe ,pe ploaie,viscol,vant la antrenamente cu orele sa iasa ceva frumos?Vino cu propunere legislativa,strange 300.000 de semnaturi si facem ca tine!
0
2
Desfiintati politia locala,la Darabani Botosani sa desfiintat,se poate in toata tara!
15
2
ceea ce nu sti tu este ca aceasta e o tactica secreta de a pacali inamicul - expui tehnica invechita sa creada ca esti slab, in al 2-lea razboi mondial faceau tancuri din lemn si carton pt a induce in eroare avioanele de spionaj
4
3
Ziua Nationala a Romaniei nu este Ziua Armatei !Sa facem o parada cu toti olimpicii si premiantii acestei tari,sa facem o parada cu toti cei care au reusit sa construiasca un spital de copii doar din donatii,sa facem o parada cu toti artistii si muzicienii acestei tari ce ajung pe marile scene ale planetei,sa facem o parada cu toti inventatorii romani si cu toti aceia ce aduc plus valoare acestei tari,sa facem o parada cu toti patronii care se zbat sa isi plateasca la timp angajatii si toate obligatiile catre stat,sa facem o parada cu toti sportivii ce duc numele Romaniei peste tot cu mandrie!
18
2
pentru toate oile care se cred patrioate si sunt mandre nevoie mare ca sunt rromani - mergeti in ORICE tara civilizata din lume si spuneti in public cu voce tare SUNT ROMAN si vedeti ce se intampla, patriotismul populisto-ceausist promovat de zeci de ani pt ca tine la prostime nu face 2 bani in lumea reala!!!
7
8
si gazele la ei ??? Ca nu se stie niciodata !!! Tot ce se stie e ca eu le dau muie cu cacat la toti participantii !!! Defilatorii ca merita o data pe an la salariile pe care le inghit luna de luna si privitorilor ca sunt fraieri si manipulati !!!
6
15
Si au batut joc iarasi de ziua Romaniei , a inceput cu juma de ora mai tirziu si inca o ora au vorbit politrucii , halal
11
3
politicienii procurorii si politistii rapesc fete si minore de pe strada pentru a le viola si a le forta sa se prostitueze ptr placera si castigul lor, fiind ulterior rasplatiti de statul romana cu mentinerea in functii, salariul pantagruelic si pensie speciala fauloasa! SICTIR! Romania nu trebuia sa existe! Uitati-va un pic la meclele astora care "ne apara", in literatura de specialitate se numeste fata lombroziana - google search ptr detalii!
4
11
ceea ce nu stiti voi este faptul ca dupa defilarea tehnicii de lupta de la Bucuresti la Moscova s-a intrunit de urgenta un comandament condus de Putin intrucat au fost inspaimantati de armamentul prezentat de armata romana
9
7
Pt toti cei comentati, daca sunteti romani bucurati va
7
4
la bucuresti defilarea a inceput cu tehnica de lupta,lasand la o parte vechimea ei in orice alta armata defilarile sunt deschise de unitatile de infanterie,regina armelor ca respect pentru numarul mare de pierderi din randul acestora in plus infanteria fiind in contact direct cu inamicul,aceasta schimbare s-a facut probabil sub influenta jidaneasca acestora fiindu-le mai la indemana sa omoare de departe fara sa-si expuna bucile
8
8
lasati defilarea ,unde se da fasolea moca ?
17
2
La multi ani , Romani , La multi ani Romania ! ... Fagadau cat tupeu sa ai sa ti pui drapelul pe tine ... toti stiu ca steagul tau sunt banii ...orice actiune a ta este ptr a te conserva pe fotoliu de Primar sa i poti asupri pe constanteni.Tu si patriotismul este cum se impaca ; Oaia cu Lupul !
19
6
Cat mai intarzie pe la prefectura?
7
2
In noua lege a armelor de foc primeau si cetatenii drept port arma scurta cu glont permis european recent unii romani au fost jefuiti in ungaria cu brisca la git oamenii aia nu sau putut apara ,sa vedem ce zice mae.Lasa ca la parlamentare va iesi dl paleologu si formatiunea lui nu pnl nu psd nu usr.
5
11

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218