REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ziua Naţională a României, sărbătorită la Mangalia cu onoruri militare

Ziua Naţională a României, sărbătorită la Mangalia cu onoruri militare

Replica API 1 decembrie 2013 | 00:00 234

Sute de locuitori ai Mangaliei au asistat de Ziua Naţională a României la festivităţile din Piaţa Republicii din localitate. Alături de cetăţeni s-a aflat primarul Mangaliei, Cristian Radu, parlamentarii Nicolae Moga, Victor Manea şi Marian Vasiliev, precum şi reprezentanţi ai Consiliului local. La eveniment au mai luat parte reprezentanţi ai instituţiilor publice din oraş, veterani de război, alte oficialităţi.

Ceremonialul militar a debutat cu întâmpinarea comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Vasile Chirilă, de către Garda de Onoare. În timpul intonării imnului de stat al României, a fost arborat drapelul naţional la catargul de 22 de metri, al doilea ca dimensiune din judeţul Constanţa. După oficierea slujbei religioase, edilul Cristian Radu a urat localnicilor un călduros "La mulţi ani"!, mulţumind celor prezenţi pentru că au venit în număr mare să asiste la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale. Totodată, Cristian Radu a lansat invitaţia celor prezenţi în piaţă de a servi tradiţionala fasole cu ciolan, pregătită special cu această ocazie de municipalitate. "Îmi revine deosebita onoare de a fi alături de dumneavoastră, astăzi, în zi de sărbătoare, când, noi, românii de pretutindeni, sărbătorim Ziua Naţională şi nu uităm să ne cinstim eroii neamului", a precizat Cristian Radu.

Şi cum 1 Decembrie este sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, mărturia sacră a împlinirii vocaţiei de libertate şi unitate a poporului nostru, la Monumentul Eroilor din piaţă au depus coroane şi jerbe de flori numeroase delegaţii prezente la eveniment. Pe lângă delegaţiile care au depus coroane, s-a aflat şi cea a Primăriei Mangalia condusă de edilul Cristian Radu, dar şi alte delegaţii, respectiv din partea senatorilor Nicolae Moga şi Marian Vasiliev şi din partea deputatului Victor Manea. După ceremonia militară, peste 500 de oameni au servit alături de edilul Cristian Radu câte o porţie de fasole cu ciolan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369