REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ziua Pompierilor sărbătorită și la Constanța

Ziua Pompierilor sărbătorită și la Constanța

Replica API 14 septembrie 2020 | 23:26 1498

Aniversată în fiecare an pe 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România ne oferă ocazia de a rememora un episod glorios din istoria naţională – lupta purtată cu 169 de ani în urmă, pe Dealul Spirii, de compania de pompieri din Bucureşti condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu împotriva numeroasei oştiri otomane, venită să înfrângă prin forţa armelor mişcarea revoluţionară de la 1848.

Și la Constanța au fost sărbătoriți pompierii din cadrul ISU Dobrogea. Aceștia, nu și-au uitat nici camarazii căzuți la datorie și au mers și au depus coroane sublocoteneților Viorel Damboi, Fripis Marius Daniel și Arusoaie Iulian.

Mesajul inspectorului șef al ISU Dobrogea, de Ziua Pompierilor

„Ziua Pompierilor din România ne oferă prilejul de a evidenţia spiritul de sacrificiu dovedit de înaintaşii noştri. În fiecare an, la 13 Septembrie, comemorăm cu respect şi recunoştinţă jertfa eroilor pompieri care, acum 172 de ani, în Bătălia din Dealul Spirii, conduşi de bravul căpitan Pavel Zăgănescu, şi-au vărsat sângele în înfruntarea cu puternica oştire otomană venită în capitala Ţării Româneşti să înfrângă mişcarea revoluţionară de la 1848.

Vă respect pentru munca grea pe care o îndepliniți, pentru devotamentul și sacrificiul de care dați dovadă, zi de zi, în lupta pentru viață.

Fiecare zi de viață este un dar extraordinar, un dar neprețuit, un dar inestimabil. Fiecare zi este o șansă la vise, la fericire. Nu există meserie mai nobilă decât cea de salvator, la fel cum nu există cuvinte care să exprime recunoștința pentru faptele dumneavoastră.

Cu ocazia zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România, adresez mulţumiri şi sincere felicitări tuturor colegilor mei, precum şi pompierilor din serviciile voluntare şi private din judeţul Constanța, urându-le tuturor multă sănătate, fericire şi împliniri alături de familii şi cei dragi, putere de muncă şi succes în în nobila misiune pe care o desfăşurăm.

La mulți ani tuturor pompierilor!” a declarat șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea”.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai dreptate tot gras a fost si pompierul ala despre care s-a spus ca a murit de COVID,omul era obez dar camarazi lui l-au facut erou in lupta cu COVIDul pentru ca sa arate lumi ce meserie grea au ei. Daca vi se pare ca aveti munca grea atunci dativa demisia si angajativa la privat ma pompierilor pt.ca dabia asteapta alti la usa cu spaga pregatita pt.ca sa va ia locul.
3
0
ce cauta in politie, armata, pompieri, smurd, samd, toti OBEZII ? cum trec la concursuri, cum trec vizita medicala periodica? tara condusa spre faliment de psd de 30 de ani! tara de semianalfabeti si plina de biserici si asistati sociali cu mana intinsa la pomana! asta vrea psd !
2
1
cu burtile pana la genunchi,restul doar pile....,in prima linie cei fara pile,..adica niciunul
4
1
Ar trebui premiat si Iliescu Mircea, cel mai mare shpagar ce a existat la Pompieri. Acum rontzaie pensia frumoasa si mai face doar trafic de influenta.
5
3
Ala cu bidon in fata tine rezerve de apa acolo?
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614