REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ziua Portului Constanţa la Budapesta, ediţie aniversară

Ziua Portului Constanţa la Budapesta, ediţie aniversară

Replica API 18 noiembrie 2016 | 00:00 245

Traficul de mărfuri, în creştere

Traficul de mărfuri, în creştere

Ziua Portului Constanţa la Budapesta a ajuns la cea de-a X-a ediţie, evenimentul având loc ieri, 17 noiembrie, în prezența a peste 180 de invitați din mediul de afaceri ungar, diplomați, reprezentanți ai organizațiilor transportatorilor din Ungaria. Alături de delegația CN APM SA, organizatorul evenimentului, la ediția aniversară a Zilei Portului Constanța din Ungaria au fost și reprezentanții CN Administrația Canalelor Navigabile, precum și cei ai companiilor portuare Chimpex, Comvex, Socep, TTS, Umex, CSCT și Barter Port Operator.

Ziua Portului Constanța la Budapesta este organizată în acest an sub semnul aniversării celor 120 de ani de la inaugurarea lucrărilor la portul modern Constanța. „Bazându-se pe o experiență cu tradiție în schimbul de mărfuri între țările noastre, prin utilizarea tuturor modurilor de transport, România și Ungaria au înțeles că potențialul comercial al Dunării trebuie să fie valorificat în beneficiul țărilor riverane, al porturilor interioare, alcătuind hinterlandul deservit de portul Constanța.

Acești 10 de ani de contacte directe între reprezentanții singurului port maritim și fluvial pe Marea Neagră și reprezentanții entităților comerciale cele mai relevante din Ungaria interesate de utilizarea Portului Constanta ca poarta de acces spre Marea Neagră și alte destinații au demonstrat pe deplin că doar lucrând împreună am putea realiza mai mult”, a declarat în deschiderea evenimentului Marian Tănase, directorul general adjunct al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța. S-a subliniat faptul că împreună cu partenerii maghiari, în condițiile unei piețe în transformare, Portul Constanța a jucat cu succes rolul său de port de tranzit principalpentru Ungaria de-a lungul acestui deceniu.

La rândul său, președintele Camerei de Comerț și Industrie din Budapesta, Zoltan Kiss, a spus în cadrul evenimentului că instituția pe care o reprezintă și-a propus să fie un partener important al Portului Constanța și al afacerilor care se dezvoltă aici, date fiind oportunitățile pe care acesta le oferă economiei Ungariei. De precizat şi faptul că Portul Constanța a înregistrat de la începutul acestui an un trafic de circa 50 milioane tone mărfuri, cu o creștere de 4%, din care traficul fluvial a fost de 11 milioane tone, a subliniat partea română.

„Traficul de cereale înregistrat în perioada ianuarie - octombrie 2016 în Portul Constanța a depășit 16 milioane tone. Iar dacă o să vă uitați în urmă, în ultimii 10 ani, se observă că traficul de cereale prin Portul Constanța s-a triplat”, a spus directorul comercial al CN APM SA Constanța. Mărfurile din Ungaria sunt exportate, cu tranzit prin Portul Constanța, spre Coreea de Sud, Spania, Iran, Canada, Statele Unite ale Americii, Rusia și Australia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218