REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Zona Barăci din Mangalia, ameninţată cu debranşarea de ENEL - vezi foto!

Zona Barăci din Mangalia, ameninţată cu debranşarea de ENEL - vezi foto!

Replica API 13 august 2013 | 00:00 670

Branşament comun, datorii de 1,6 milioane de lei

Branşament comun, datorii de 1,6 milioane de lei

Locuitorii din zona cunoscută sub denumirea Barăci, din Mangalia, au avut parte de o surpriză neplăcută azi. Cei care nu au plătit facturile de foarte mult timp s-au trezit cu echipa ENEL în zonă, venită la debranşare. Problema este însă că există o singură staţie de branşare şi un singur branşament care deserveşte toate locuinţele din cartier, iar unii dintre locatari au facturi plătite la zi. Există contoare, pentru a se stabili exact fiecare cât consumă în fiecare cameră, iar cei care sunt cu plăţile la zi s-au revoltat: "Nu este corect să rămânem fără curent şi cei care plătim. Să îi debranşeze doar pe rău-platnici", au spus oamenii şi au solicitat prezenţa primarului Cristian Radu.

Edilul s-a prezentat la faţa locului, iar într-un final, pentru că nu poate fi făcută debranşare individuală în zona Barăci, s-a convenit asupra unei amânări: ENEL a dat termen "de graţie" de două săptămâni, în speranţa că rău-platnicii vor achita din facturile restante. În caz contrar, echipa de debranşare va reveni în teren-

În zona Barăci locuiesc 99 de familii, în 99 de camere situate în 6 barăci. Familiile sunt chiriaşe în locuinţele sociale aparţinând Serviciului Social din subordinea Primăriei Mangalia. De altfel, contractul cu ENEL pentru camerele de la Barăci este încheiat cu Primăria Mangalia, însă chiriaşii zonei au obligaţia să achite facturile aferente consumului de energie electrică. În momentul de faţă, debitul acumulat este de 1,6 milioane de lei.

Facem precizarea că la acţiunea de azi a ENEL au fost prezenţi şi reprezentanţii Poliţiei, în frunte cu şeful Poliţiei Mangalia, Nicolae Pescaru, pentru ca lucrurile să nu degenereze.

Vom reveni cu detalii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367