REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Zona de SIGURANŢĂ a TELEGONDOLEI, AFECTATĂ de construcţia unui HOTEL cu 9 ETAJE

Zona de SIGURANŢĂ a TELEGONDOLEI, AFECTATĂ de construcţia unui HOTEL cu 9 ETAJE

Replica API 11 iulie 2020 | 00:27 4031

Dorinel Turcu, afaceristul care ridică un hotel în parcarea de la Doina, prin firma sa Orient Construct Decor, intenţionează să supraetajeze imobilul cu încă un etaj, de la 8 la 9 nivele. De altfel, a primit aprobarea de la Primăria Constanţa numai că, dacă proiectul nu este gândit bine, construcţia ar putea să afecteze zona de siguranță (aeriană) a telegondolei precum și componentele constructive ale acesteia.

Dorinel Turcu a obţinut o nou „dezlegare” de la administraţia locală pentru supraetajarea hotelului ce se ridică în parcarea hotelului Doina din Mamaia. De data aceasta, este vorba modificarea proiect autorizat cu AC nr. 2095/18.11.2019 și AC nr. 836/02.06.2020"construire imobil p+5-8etaje-locuințe colective și organizare de șantier" prin supraetajare cu un nivel în limita a 20% din suprafața construită desfășurată a clădirii, conform legii nr. 50/ 1991, modificată prin legea nr. 193/2019. Numai că, i s-a pus o condiţie: supraetajarea, doar după intabularea construcției la stadiul fizic autorizat premergător supraetajării notă. De asemenea, i-a fost pus în vedere constructorului, la faza P.A.C. (proiect pentru autorizaţia de construire), documentația să fie elaborată astfel încât să nu afecteze zona de siguranță (aeriană) a telegondolei precum și componentele constructive ale acesteia.

Două certificate de urbanism pentru supraetajare, pentru acelaşi proiect, în nici două luni

Ciudat este faptul că, pe 23 mai a.c., i-a mai fost eliberat un certificat de urbanism pentru „modificare proiect autorizat cu AC nr. 2095/18.11.2019"construire imobil P+5-8Etaje-locuințé colective și organizare de șantier" prin supraetajare cu un nivel în limita a 20% din suprafața construită desfășurată a clădirii, conform legii nr. 50/ 1991, modificată prin legea nr. 193/2019 numai după intabularea construcției la stadiul fizic autorizat și recompartimentări interioare”.

Dorinel Turcu este acționar la mai multe societăți

Potrivit datelor din Registrul Comertului Dorinel Turcu apare ca asociat în mai multe societăți comerciale din Constanța. Acestea sunt: Comfort Construct SRL, Domarco Security SRL, Domarco SRL, Easy Credit 2 All IFN SA, Easy Credit 4 All IFN SA, Global Recruitment SRL, Orient Ceramic SRL, Orient Construct Decor SRL.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Muye cu caca Lepra de Moldova beneficiar de ajutor social . Huo fi miar scarba de retardati social.
0
0
Sper ca lumea sa mearga la vot sa scapam de hotii astia din psd odata
1
0
Zero la Fagadau - in zeghe o sa aibe timp sa mediteze...
4
0
Ba sa sugi tu pula la toti moldovenii, scursura oportunista si beneficiara de pensie de Bulgaria, tengura de neam de legionari ce esti!
1
3
Afecteaza telegondola? Va trebui sa o eliminam. Simplu.
5
0
Terente Zdrente 10.37 sa sugi maduva p.u.l.i.i la armani. Hotz3 parvenit din fundu moldovei. Neam de secaturi si koorve
4
12
Sa dea Dzeu un cutremur, sa va linisteasca,futuva n gura de hapsini,ca tot ce a ti construit dupa 1990,e de mintuiala...
11
3
Bine ca a plecat aia de la juridic din primarie! Altfel Papu Niculae mai obtinea inca sapte apartemente in Mamaia. Acum se dau la altii!!!
11
1
Ai dracului maramureseni ca au ales asa primar pentru Constanta! Sau la Constanta se voteaza primarul de catre localnici? Cum,nu e impus din afara? Ce chestie,nu stiam! Pe viitor, noi cei din Constanta nu vom mai alege tot felul de ciulimandroci ca primari,vom alege doar oameni cu educatie inalta,buni gospodari,nu ca pana acum. Vom boicota alegerile daca nu vom avea candidati buni,nu vom mai fi blegi ,sa lasam orice apucat sa se cufureasca pe orasul nostru.
5
2
Cretinoidule, investitiile se fac in favoarea cetatenilor urbei, in interesul lor, dar unii o fac in interes propriu, pentru inavutire. Cand distrugi tot pentru a acumula tu avere chiar este grav. Cand tai copaci, distrugi spatii verzi, parcari, tot doar ptr a spori averea, chiar este abuz impotriva noastra. Distrugerea nu este investitie. Constanta este un oras mort, tern, had.
23
1
Pentru Papu Stere de la ora 10.06. Sa sugi p.u.l.a lui Terente, aia din formol, machidon imputitit. Ati distrus orasul nemernicilor. Sper sa mai aiba loc o nationalizare si apoi in ultima instanta, Cyclon B, sa nu va mai inmultiti, rasa de hoti de sunteti.
27
6
Asteptam din toamna si DNA.ul
22
2
Nu va mai plange-ti ca daca nu se facea investiti mamaia era si acum un sat prapadit
5
28
Primarul cioban loveste din nou! Cel mai incompetent primar din istoria tarii! Nu exista exemplar mai penibil si mai arogant. Toate deciziile luate au fost in defavoarea orasului si in favoarea clientilor PSD! Din partea locuitorilor orasului, va dorim sa aveti parte de aceleasi mizerii pe care le-ati facut pe aici. Impreuna cu toata echipa aia de rahat, cu care ati nenorocit Constanta! Totul se plateste in viata asta, stati linistiti! Ne este scarba de voi! La vot in toamna!
23
3
CU CATA NESIMTIRE ELIBEREAZA AUTORIZATII DE CONSTRUIRE PRIMARIA. NU INTELEG DE CE FAGADAU NU TINE CONT DE SPATIUL VERDE, DE RESTUL CETATENILOR, EL PUR SI SIMPLU SEMNEAZA CA PRIMARUL, FARA MILA. LA ALEGERI STIM CE AVEM DE FACUT.
22
2
Pentru un asa investitor scoateti telegondola
19
0
In tara asta trebuie facuta o nationalizare ca pe timpul comunistilor. Prea s-a furat la greu. Nu a mai ramas nimic domeniului public. Tun dupa tun..
33
0
SE APROBA PE RPD INAINTE STIU SI ASTIA DE LA PRIMARIE CA OR SA DISPARA DIN TOAMNA SI DAU ULTIMELE TUNURI. CU TUPEU
25
2
Oare cate locuribde parcare face pt aceasta constructie care e construita fix in locul unei parcari?
24
1
Coruptie maxima la autorizatii de constructie pt anumite categorii de persoane,adik pt cei ce dau spaga.Rusine Vanturake si gask!
35
1
Va dati seama ce spagari ordinari daca au reusit sa obtina autorizatie de constructie intr-o parcare . Mamaia are o mare lipsa de parcari .Pe langa ca a mai disparut o parcare se mai bate si tellegondola cap in cap
44
1
BANU pe ultima suta
34
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218