REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Zona din Constanţa care seamănă cu oraşele din Siria, după bombardamente

Zona din Constanţa care seamănă cu oraşele din Siria, după bombardamente

Replica API 11 august 2016 | 00:22 269

Nici amenzile nu-i disciplinează! Urmează suprataxarea

Nici amenzile nu-i disciplinează! Urmează suprataxarea

În stânga avem oraşul Aleppo din Siria, după bombardamente. În dreapta, o clădire din Piaţa Ovidiu, sau ce a mai rămas din ea... Proprietarii probabil aşteaptă un mic cutremur, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să plătească o firmă specializată în reabilitări costisitoare. În tot acest timp, turiştii trec, îşi fac cruce şi pleacă mai departe.

Deşi sunt însemnate cu mesajele informative şi de atenţionare „clădire expertizată tehnic încadrată în clasa 1 risc seismic” sau „pericol de desprindere a unor bucăţi de zidărie sau cornişe”, clădirile abandonate sunt ocupate abuziv de familii de ţigani, care, deşi sunt avertizaţi de riscuri, decid să nu plece de acolo. Pe balcoanele ruinelor putem observa rufe la uscat, semn ca oamenii se gospodăresc în aceste locuri infecte. Amintim că, pe 30 iunie a.c., balconul din lemn al unei clădiri din Piaţa Ovidiu s-a prăbuşit, cu totul cu bărbatul care se afla în el! Victima s-a stins din viaţă marţi, 5 iulie.

Care sunt măsurile luate de autorităţi ?

Administraţia locală a făcut toate demersurile legale pentru a încerca să rezolve aceste probleme. De exemplu, clădirea de pe bulevardul Tomis, colţ cu strada Vasile Alecsandri, are 2 proprietari, unul persoană fizică iar celălalt persoană juridică. „Istoria amenzilor este una bogată, pentru curăţenie, îngrijire, faţadă... ultimele două amenzi au fost aplicate acum două zile. Am făcut o cerere pentru supraimpozitarea proprietarilor, în cazul în care aceştia nu aduc clădirea într-o stare bună, vor fi impozitaţi până la 500%. Celelalte clădiri din Piaţa Ovidiu sunt în aceeaşi situaţie. Gardul de protecţie a fost pus de către Primărie, pentru a feri trecătorii de eventuale accidentări. Proprietarii au fost amendaţi şi somaţ să rezolve rapid problemele constatate”, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, Ionela Halciuc, reprezentant al biroului de presă din cadrul Primariei.

Gabriel GÎRBACI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102