REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Zona Industrială nu mai e ce-a fost odată: poliţiştii de la Rutieră au stricat o partidă de "liniuţe"

Zona Industrială nu mai e ce-a fost odată: poliţiştii de la Rutieră au stricat o partidă de "liniuţe"

Replica API 26 octombrie 2013 | 00:00 491

Ca în filme: de o parte a străzii spărgeau seminţe şoferii, de cealaltă - oamenii legii, aşteptând să mişte careva

Ca în filme: de o parte a străzii spărgeau seminţe şoferii, de cealaltă - oamenii legii, aşteptând să mişte careva

Ce avem noi aici? - e o replică celebră dintr-un film şi se potriveşte, de minune, cu ce s-a petrecut vineri seară în municipiul Constanţa, în zona Industrială. Este artera unde acum o săptămână a fost accidentat un poliţist. De altfel, zona este cunoscută pentru faptul că se organizează astfel de curse ilegale. Ghinion, vineri, pentru şmecherii doritori să-şi tureze motoarele! Circa 10 şoferi au fost nevoiţi să-şi pună pofta în cui, după ce în zonă a apărut Poliţia Rutieră. Aşa se face că, brusc, de o parte a drumului stăteau şoferii, pe lângă maşinile parcate cuminţi, spărgând seminţe, iar de cealaltă parte - poliţiştii!

"Sprijineau maşinile, spărgeau seminţe. Sfidau poliţiştii, că nu aveau ce să le mai facă, nu i-au mai prins în timp ce alergau ca nebunii cu maşinile. De vineri şi până duminică, noapte de noapte se întrec cu maşinile pe aici", ne-a precizat un paznic al unei societăţi comerciale cu sediul în zona Industrială. Pentru oamenii legii, într-adevăr, a fost o mare dezamăgire că nu au reuşit să-i sancţioneze pe teribiliştii cu muşchi umflaţi, mai ales că, acum o săptămână, mai exact sâmbătă seara (20 octombrie), un agent principal a fost accidentat de un şofer grăbit să ajungă la "liniuţe". Reamintim că agentul de poliţie, Gabriel Marin, acţiona sâmbăta trecută alături de colegi cu radarul, pe o stradă din apropiere, când a fost primit un apel prin 112 cu privire la "liniuţele" care au loc în zona Industrială, vizavi de sediul RATC. Poliţiştii au pornit în locul indicat, moment în care au sesizat un autoturism care rula cu viteză. Agentul Gabriel Marin a făcut semn către şofer să tragă pe dreapta, numai că acesta l-a acroşat. "După accident, zona s-a golit, au fugit toţi cei care făceau liniuţe", declarau, atunci, oamenii legii. Din fericire, agentul nu a fost rănit grav. În privinţa şoferului care a provocat accidentul, facem precizarea că el se numeşte Gheorghe Lazăr, are 20 de ani şi este student. Este cercetat în stare de libertate, iar oamenii legii au precizat că tânărul a părut realmente speriat de cele întâmplate: "A fost cooperant, ne-a spus că l-a văzut pe colegul nostru în ultima clipă, a pus frână, dar prea târziu. Era atent să îşi pună ochelarii la ochii, că îi avea pe bord. Rula cu 100 de kilometri la oră să impresioneze domnişoara pe care o avea pasageră în dreapta", au mai relatat poliţiştii.

Ce păţesc şoferii care fac liniuţe, dacă sunt prinşi?

"Dacă sunt prinşi, există o infracţiune, care pedepseşte organizarea de întreceri de autovehicule neautorizate. Ca atare, organizarea sau participarea, în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice, se pedepseşte cu închisoare de la trei luni, la doi ani, sau cu amendă", susţin oamenii legii. Însă, tot ei adaugă: "Poţi să prinzi un şofer, să-i dai o amendă pentru viteză, dar este mai greu să probezi că a participat la curse ilegale".

Alexandra ANTON, Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218