REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Zorile Toys SRL, investiții în Vama Veche!

Zorile Toys SRL, investiții în Vama Veche!

Replica API 5 septembrie 2019 | 23:29 695

S.C. ZORILE TOYS S.R.L, firmă ce ocupă locul 1 în ”Top Afaceri România Întreprinderi cu Capital Românesc” intenționează să configureze trama stradală a zonei delimită de străzile Albatros, Tudor Vladimirescu, Falezei și Strada C (proiectată), respectiv, reglementarea urbanistică a zonei prin definirea caracterului zonificării și eliminarea “interdicției temporare de construire” din Vama Veche, localitatea Limanu, județul Constanța.

În acest sens a fost depus la Agenția pentru Portecția Mediului (APM) proiectul conform documentului ” P.U.Z. „Pentru zona delimitată de străzile, Albatros, Tudor Vladimirescu, Falezei și Strada C (proiectată) condorm prevederilor ART.32, ALIN. 7 din Legea Nr. 350/2001”.

Potrivit Memoriului tehnic de prezentare, documentația urbanistică este întocmită, conform cerințelor beneficiarului, cu scopul eliminării “interdicției temporare de construire” implementată prin reglementarile avizate al Planului Urbanistic General al comunei Limanu pentru zona străzile Albatros, Tudor Vladimirescu, Falezei și Strada C (proiectată) dar și reglementarea urbanistică a zonei.

Obiectivele principale ale investiției au fost identificate ca fiind următoarele:

-prezentarea zonei ce urmează să fie reglementată ulterior prin Planul Urbanistic Zonal;

-prezentarea categoriei funcționale a dezvoltării, precum și a indicatorilor urbanistici obligatorii necesari, limite minime și maxime, P.O.T., C.U.T. etc.

-asigurarea dotărilor de interes public necesare, a accesurilor, utilităților etc.

Terenul ce a generat prezenta documentație este localizat în intravilanul comunei Limanu, județul Constanța, respectiv în satul Vama Veche.

În imediata vecinătate a amplasamentului studiat se găsesc zone construite cu locuințe și unități de cazare, comerț și alimentație publică, precum și terenuri exploatate agricol (sud), respectiv plaja și țărmul Mării Negre (est).

În prezent zona studiată prezintă un caracter relativ destructurat, cu funcțiuni preponderent de comerț-servicii (de cazare și alimentație publică) dar și locuire. În zona studiată, respectiv reglementată, se află loturi construite și neconstruite în număr aproximativ egal.

Pe terenul care a generat PUZ se află construcții definitive și provizorii cu destinația: bar, bucatărie, terasă aferenta barului, grupuri sanitare și dușuri și zona de camping pentru corturi.

Pentru asigurarea accesibilității și circulațiilor auto și pietonale în zona reglementată se propune modernizarea întregii trame stradale existente, prin realizarea unor profile stradale conforme legislatiei și normativelor în vigoare (latime de bandă de circulatie auto de minim 3,50m pentru străzile cu dublu sens, și 5,00m pentru străzile cu sens unic).

Accesurile în zona reglementată se mențin și se propun a fi modernizate: strada Tudor Vladimirescu și strada Albatros.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum vine asta, strada cu sens unic 5m, iar cea cu dublu sens cel putin 3, 5m ! Poate invers, ca nu se circula pe dublu sens doar cu bicicleta sau trotineta.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102