REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

11 candidaturi pentru şefia Oil Terminal, din care 6 ale celor deja revocaţi. Printre doritori, şi consilierul deputatului Petrache, preşedintele CSOR

11 candidaturi pentru şefia Oil Terminal, din care 6 ale celor deja revocaţi. Printre doritori, şi consilierul deputatului Petrache, preşedintele CSOR

Replica API 1 august 2014 | 00:00 531

Un candidat, invitat personal de head-hunter-ul Guvernului

Un candidat, invitat personal de head-hunter-ul Guvernului

11 persoane şi-au depus candidaturile pentru cele 7 posturi de administrator al Oil Terminal SA Constanţa, 6 dintre acestea făcând parte şi din actualul Consiliu de Administraţie, revocat din funcţie după ce Adunarea Generală a Acţionarilor i-a respins în luna iunie planul de administrare al societăţii. În conducerea privată a Oil Terminal ar putea fi cooptată şi o femeie, una din candidaturi fiind a unei foarte tinere lector universitar doctor de la Academia de Studii Economice din Bucureşti, care va împlini în septembrie 30 de ani. Ca fapt divers, unul dintre candidaţi este consilierul deputatului PSD Adrian Alin Petrache, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Rugby, în prezent preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

Candidaţii din care vor fi aleşi viitori administratori ai Oil Terminal în AGA de pe 13/14 august sunt următorii, cu precizarea că primii 6 fac parte şi din CA-ul revocat al societăţii de stat constănţene: Dan Codescu, de 60 de ani, din Bucureşti, de profesie inginer; Viorel Adrian Coman, de 59 de ani, din Bucureşti, economist; Corin Comşulea, din Bucureşti, economist; Cristian Florea, de 42 de ani, din Bucureşti, economist; Gheorghe Ionescu, de 57 de ani, din Ploieşti, inginer; Staar Rating SRL din Bucureşti, persoană juridică reprezentată de Dan Cristian Bărbulescu; Mihai Daniel Aniţei, 44 de ani, din Tulcea, inginer; Valeriu Ivan, de 44 de ani, din Bucureşti, jurist; Mihai Cristian Chebac, 46 de ani, din Bucureşti, economist; Laurenţiu Gabriel Ciocîrlan, din Focşani, economist; Anca Maria Gherman, de 29 de ani, din Suceava, economist; Niculae Ţicu, de 64 de ani, din Constanţa, inginer energetic. După cum spuneam, şase dintre ei fac alcătuiesc şi actualul CA al Oil Terminal, sperând că aceeaşi AGA care i-a demis în luna iunie să-i reangajeze în august. Pe lângă aceştia, trebuie remarcat şi candidatul de serviciu, Nicolae Ţicu, angajat al Oil Terminal şi reprezentant al sindicatului.

Candidatul Ciocîrlan i-a mulţumit lui Butunoiu că l-a invitat să candideze. Altfel spus, se ştie deja un membru al viitorului CA

Cât despre noii veniţi, remarcăm faptul că Mihai Cristian Cherbac a fost general manager la Kloeckner România, distribuitor de produse metalice german care a părăsit afacerile din ţara noastră în decembrie 2012, în prezent fiind executive manager la Direct Line Inox. Anterior, Cherbac a mai fost director de vânzări la LG Electronics, project manager la Metro Cash & Carry, director la International Standing, firmă specializată în exportul de cereale şi director la Nei SA, producător de televizoare. În cazul unui alt candidat, Laurenţiu Gabriel Ciocîrlan, sesizăm ca aspect inedit faptul că şi-a depus candidatura pentru CA-ul Oil Terminal la invitaţia lui George Butunoiu, head-hunter-ul angajat de Guvern să găsească manageri privaţi pentru societăţile de stat. Ciocîrlan se recomandă a fi unul dintre cei mai experimentaţi bancheri de investiţi din România, lucrând la Raiffeisen din 2003. În CV-ul său, Ciocîrlan arată că a coordonat proiecte de privatizare de 1,2 miliarde de euro, la companii precum Electrica, Romgaz, Transgaz şi Transelectrica, la cea din urmă soţia sa fiind angajată pe post de director resurse umane. În scrisoarea de aplicaţie, Ciocârlan îi mulţumeşte lui Butunoiu pentru invitaţia de a candida şi se arată convins de faptul că experienţa sa poate duce la "schimbarea în bine a companiei", recomandându-i pentru referinţe pe Gabriel Dumitraşcu, director general al Departamentului pentru Energie şi Ioan Roşca, director general al Electrica. Singura femeie înscrisă în cursa pentru CA-ul Oil Terminal, Anca Maria Gherman, este lector universitar doctor la Departamentul de Economie şi Politici Economice din cadrul ASE Bucureşti, iar între 2011 şi decembrie 2013 a fost consultant economist al Băncii Mondiale. În vârstă de doar 29 de ani, tânăra a mai fost în anii 2009 şi 2010 economist în cadrul Fondului Monetar Internaţional.

Consilierul deputatului PSD Petrache, în cursa pentru Oil Terminal

Un candidat interesant este Valeriu Ivan, care se recomandă preşedinte al Centrului de Analiză şi Prognoză pentru Orientări Strategice, lector la Facultatea de Administraţie şi Afaceri din cadrul Universităţii Bucureşti şi doctorand la Academia Română- Institutul Naţional de Cercetări Economice "Costin C. Kiriţescu". Potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, Valeriu Ivan este consilierul deputatului PSD Adrian Alin Petrache, fiul celebrului afacerist Adrian Petrache, cunoscut din grupul Bittner- Petrache, consideraţi apropiaţi ai fostului premier Adrian Năstase. Deputatul bucureştean Petrache a fost preşedintele Federaţiei Române de Rugby, iar din luna mai a acestui an este preşedintele Comitetului Olimpic Român. În fine, ultimul, dar nu cel din urmă proaspăt candidat pentru CA-ul Oil Terminal este Mihai Aniţei, unul dintre cei mai experimentaţi manageri înscrişi în cursă, legat indirect de Constanţa, prin prisma jobului său. Din ianuarie 2014, Aniţei este director general al colosului Azomureş, deţinut de compania elveţiană Ameropa, care controlează operatorii portuari Chimpex şi Ameropa Grains, fostă Comcereal, din Constanţa. Anterior numirii sale la Azomureş, Aniţei a condus reprezentanţa pentru România şi Ucraina a producătorului american de ambalaje Greif, reprezentanţa pentru România şi Bulgaria a Swarom- Swareflex, parte a Swarowski Group, a fost directorul fabricii de sticlă Saint Gobain Glass România, director general la combinatul siderurgic Ductil Steel Buzău şi director la producătorul de zahăr Agrana.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367