REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

A fost desemnat scafandrul anului, la Concursul Romanian Diving Award

A fost desemnat scafandrul anului, la Concursul Romanian Diving Award

Replica API 2 octombrie 2013 | 00:00 266

Eveniment marcat de un moment de reculegere pentru militarii morţi în Afganistan

Eveniment marcat de un moment de reculegere pentru militarii morţi în Afganistan

Eveniment de proporţii la Constanţa. Chiar dacă vremea s-a dovedit a fi neprielnică, ploile punând stăpânire pe oraşul de la malul mării, Centrul de Scafandri a organizat Gala de Premiere a Concursului Romanian Diving Award. Concursul a fost iniţiat anul acesta de către scafandrii militari, pentru stimularea activităţilor recreaţionale şi profesioniste de scufundare în Marea Neagră şi s-a desfăşurat în perioada aprilie - septembrie. Ca atare, după o lungă perioadă în care scafandrii au putut să-şi dovedească abilităţile, data de 1 octombrie a venit cu răsplată.

"Ziua Scafandrilor se sărbătoreşte cu ocazia împlinirii a 37 de ani de la înfiinţarea primei unităţi de scafandri din România. În anul 1976 a fost înfiinţată la Mangalia o unitate de scafandri militari. Concursul Romanian Diving Award a fost o campanie de PR a Centrului de Scafandri, prin care ne-am dorit să aducem meseria de scafandru în lumina reflectoarelor şi ne bucurăm că ajungem la final. Este o competiţie, astăzi fiind decernate premiile", a spus căpitanul comandor Adrian Siea, de la Centrul de Scafandri din Constanţa. După ce s-au înmânat mai multe diplome, fiind acordate premii atât pe echipe, cât şi individual, scafandrul anului 2013 a fost desemnat George Nicolaescu, de 43 de ani, care a reuşit să acumuleze cel mai mare punctaj. "A fost un concurs interesant prin natura lui, prin faptul că a urmărit să creeze o punte între scafandrul comercial şi scafandrul recreaţional. Dat fiind faptul că indiciile au fost plantate de către profesionişti, urmând să fie recuperate de scafandri recreaţionale, este o chestiune grăitoare, aş zice eu. Din păcate, nu am reuşit să recuperez toate plăcuţele, şi din pricina unor probleme independente de noi, respectiv vremea. Concursul a constat în recuperarea unor indicii, materializate în plachete care au fost amplasate în anume locaţii de către scafandrii Centrului, urmând ca ele să fie aduse la suprafaţă de către scafandrii recreaţionali", a declarat George Nicolaescu. Facem precizarea că, pe parcursul festivităţii, a fost ţinut şi un moment de reculegere pentru cei doi angajaţi ai Centrului de Scafandri, morţi în Afganistan, respectiv Adrian Postelnicu şi Vasile Claudiu Popa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614