REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Adjuncta „penală” de la APIA Tulcea primea ŞPAGĂ de la soţia fostului senator Rece. Cine mai apare în dosar

Adjuncta „penală” de la APIA Tulcea primea ŞPAGĂ de la soţia fostului senator Rece. Cine mai apare în dosar

Replica API 8 iulie 2016 | 01:31 3818

ANCHETĂ marca DNA Constanţa

ANCHETĂ marca DNA Constanţa

Mariana Rece

Cum judeţele Tulcea şi Constanţa sunt vechi vecine, nici afacerile dintre locuitorii săi nu puteau să nu aibă o strânsă legătură. Din acest peisaj face parte şi Cristina Gherghişan, fostul director adjunct al APIA Tulcea, care a fost condamnată de prima instanţă la 5 ani şi 6 luni pentru luare de mită! Pe lângă faptul că rudele sale sunt sau au fost cu funcţii de conducere prin Constanţa, precizăm că în dosar apare şi afaceristul Sandu Toader, zis Bimbocaru, care are domiciliul tot în Constanţa. Şi, ca „meniul” să fie complet, în dosar figurează şi numele soţiei fostului senator de Constanţa Traian Rece.

Mariana şi Traian Rece

Procurorii DNA Constanţa au fost cei care au luat la puricat activitatea Cristinei Gherghişan, acuzată că a luat şpagă, aici fiind vorba de plicuri cu bani, un smartphone, dar şi cosmetice - înte care şi parfumuri. Cercetările au continuat, au urmat trimiteri în judecată, iar în iulie anul curent au venit condamnările. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Astfel, Cristina Gherghişan a primit 5 ani şi 6 luni închisoare, Grigore Traian a primit 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare, Sandu Toader - 2 ani cu suspendare şi Mariana Rece tot 2 ani cu suspendare. Cât despre ultimii doi, precizăm că Sandu Toader este un cunoscut om de afaceri din Tulcea, din domeniul agricol, zis Bimbocaru, dar care are domiciliul în Constanţa. Acest lucru este întărit chiar de către judecători, care i-au impus să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de probaţiune Constanţa, iar pe parcursul termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria municipiului Constanţa sau AJOFM Constanţa pe o perioadă de 60 de zile.

Cristina Gherghișan

Ajungem şi la Mariana Rece, acuzată şi condamnată pentru dare de mită, care este nimeni alta decât soţia fostului senator Traian Rece. Aşteptându-se, probabil, la o condamnare, pe 2 iulie anul curent, ea a distribuit pe pagina sa de Facebook un mesaj: „Ai observat că tu eşti mereu alături de toţi, dar lângă tine nu este nimeni când ai nevoie?”. Reîntorcându-ne la cea care a primit mita, Cristina Gherghişan, nici cei care se învârt în jurul ei nu sunt cu salarii de ici, de colo, care să-i poată încadra în categoria muritorilor de rând. Soţul ei era, în 2015, directorul general al unei agenţii naţionale de importanţă majoră în Tulcea, cumnatul ei este fost comisar al Gărzii Financiare şi inspector Antifraudă la Constanţa, iar cumnata consilier la DSVSA Constanţa. Cu mai multe afaceri învârtite de soţ, Cristina Gherghişan tot s-a calicit şi a acceptat şpagă după şpagă, mai ales când era vorba de plicuri cu bani şi parfumuri.

Liliana CHIRU

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/sefa-apia-cu-toata-familia-angajata-la-stat-condamnata-pentru-luare-de-mita-282232

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa va fie rușine la cei ce vb de rău aceasta familie care a scos foamea din gat la multe persoane și acum ii vb de rău de ce care este motivul când v au ajutat au fost buni acum aruncați cu pietre în ei sa va fie rușine uitați va în ograda voastră și numai faceți comentarii greșite pe seama celor care v au întins o mana de ajutor și v au dat pâine sa mâncați și acum ca drept răsplată ii împroșcați cu noroi urat foarte urat va dați bine pe lângă ei pana va atingeți scopurile și după aceea mușcați mâna care va hrănit
1
1
Sunt niste javre isi bat joc de angajati mai ales taranca asta care a devenit bogata peste noapte si asa e cand saracu ajunge bogat se sperie si trage tepe
3
14
Mariana Rece..penala si la propriu si la figurat..
6
25

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218