REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ALERTĂ GENERALĂ: Metoda de furt prin înţeparea cauciucurilor a ajuns şi la Constanţa!

ALERTĂ GENERALĂ: Metoda de furt prin înţeparea cauciucurilor a ajuns şi la Constanţa!

Replica API 18 august 2015 | 00:00 959

Mare atenţie! O familie din Cumpăna a păţit-o

Mare atenţie! O familie din Cumpăna a păţit-o

Metoda de furt prin înţeparea pneurilor a ajuns şi la Constanţa! Menţionăm că în anul 2013, o grupare infracţională care se ocupa cu aşa ceva a fost destructurată la Bucureşti, la acea dată neexistând sesizări de acest gen la malul mării. Însă, iată că, de curând, o familie din Cumpăna a păţit-o!

„Mare atenţie la un Renault verde închis CB 5657... Se ocupă cu furtul din maşini. Mod de lucru: înţeapă anvelopa la autovehicul şi urmăreşte maşina până când rămâne pe pană sau face explozie. Sunt persoane violente. Părinţii mei au fost victime. Cauciucul a fost înţepat la un centru comercial de pe şoseaua Mangaliei. Pană au făcut în Cumpăna. Băieţii sunt din Km 4 - 5”, a scris un tânăr pe internet pentru a avertiza şi ceilalţi participanţi la trafic. Prin urmare, metoda este una destul de simplă. Indivizii înţeapă pneurile autoturismelor aflate în parcările unor centre comerciale şi nu numai, în special seara, după care urmăresc maşina.

Când se produce pana, aceştia intervin şi, uneori prin violenţă, sustrag bunuri. Aşa s-a întâmplat şi cu familia din Cumpăna. Când oamenii s-au oprit întrucât aveau pană, hoţii au apărut şi au furat mai multe bunuri, între care şi o poşetă. Oamenii legii au declanşat o anchetă, urmând ca infractorii să fie identificaţi, depistaţi şi traşi la răspundere. În anii trecuţi, au mai fost cazuri când un şofer a oprit pentru a-şi rezolva pana, a lăsat uşile deschise şi nu a mai fost atent la ce se întâmplă în jur, la oamenii care se perindă prin zonă.

La final a descoperit că i-a dispărut laptop-ul, borseta, cât şi altele. Tot aşa, a fost şi un caz la o spălătorie auto, şoferul a oprit la ieşire pentru că i s-a părut că nu a fost maşina ştearsă cum trebuie, a lăsat uşa deschisă, a chemat un angajat să-şi termine treaba, iar când s-a întors a observat că i-a dispărut borseta de pe scaunul din faţă. La stop, spre exemplu, a fost un caz acum câţiva ani, când un copil al străzii, care cerşea în intersecţie, a smuls un lanţ de aur de la gâtul unui şofer. Fapta a fost încadrată la acea vreme la tâlhărie.

De asemenea, pe 24 septembrie 2013, în jurul orei 12.30, un jandarm din cadrul Grupării Mobile Tomis, aflat în afara orelor de program, a reuşit să prindă un bărbat ce sustrăsese o borsetă. C.A. Octavian, de 27 de ani, din Mangalia, a fost prins în zona Gării din Constanţa. Hoţul intrase în vorbă cu un şofer, care se afla la volanul unui autoturism staţionat.

I-a cerut ceva, şoferul l-a refuzat, iar individul a deschis portiera, i-a luat borseta şi a luat-o la goană. Cât despre metoda cu înţeparea cauciucurilor, ea a fost des întâlnită în Bucureşti. O astfel de grupare infracţională a fost destructurată în 2013, însă cazuri au fost semnalate şi în 2010.

„În perioada iulie - noiembrie 2010, poliţişti din cadrul Poliţiei Sector 2 – Serviciul Investigaţii Criminale au documentat activitatea unui grup infracţional ce săvârşea infracţiuni cu violenţă, având că mod de operare: înţeparea pneului în trafic. La data de 23.11.2010, în jurul orei 19.00, G. Iulian de 27 de ani , G. Jenel de 41 de ani , Z. Aurel de 37 de ani, D. Viorel de 26 de ani şi D. Petre de 26 de ani, toţi din judeţul Ilfov şi cunoscuţi cu antecedente penale, folosind un autoturism marca BMW s-au deplasat din comuna Găneasa, judeţul Ilfov pe raza Municipiului Bucureşti, după care şi-au continuat drumul pe Autostrada A1 - Piteşti - Rm. Vâlcea - Brezoi - Sibiu, unde au punctat mai multe autotrenuri.

În timp ce se aflau pe drumul european E81, la intrarea în Municipiul Sibiu, cu sensul de mers către Rm.Vâlcea, au punctat o autodubă VW Transporter ce se afla în incinta unei benzinării, unde, în jurul orei 23:30, profitând de neatenţia şoferului, au înţepat pneul roţii dreapta-spate, după care, au urmărit-o în trafic, iar într-o comună din Sibiu, în timp ce şoferul împreună cu însoţitorul sau efectuau schimbarea roţii, suspecţii au sustras din cabina autodubei o borsetă ce conţinea documente de identitate şi suma de 8.800 de lei”, au spus oamenii legii la acea dată. Prin urmare, mare atenţie, constănţeni!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108