REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Alertă maximă pe litoral: ar putea fi botulism, nu toxiinfecţie alimentară

Alertă maximă pe litoral: ar putea fi botulism, nu toxiinfecţie alimentară

Replica API 28 iulie 2014 | 00:00 762

Exclusiv:

Exclusiv:

Cazul femeii din Prahova, decedată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, sub suspiciunea unei toxiinfecţii alimentare, a ajuns şi în atenţia inspectorilor Direcţiei de Sănătate Publică. Aceştia exclud varianta toxiinfecţiei alimentare pe care o reclama familia, deşi simptomele prezentate de femeie erau asemănătoare. Însă, ar putea fi ceva şi mai grav decât atât!

"A decedat din cauza unui infarct mezenteric. A suferit o ischemie intestinală. S-a produs un şoc toxic şi a decedat. Ischemia intestinală are anumite simptome asemănătoare cu cea a toxiinfecţiei alimentare, respectiv dureri abdominale, scaune diareice, greaţă, vărsături, febră. Familia a mâncat din aceeaşi mâncare ca şi ea şi nu a avut nimic", susţin inspectorii DSP. Medicii spun că infarctul intestinal acut sau ischemia mezenterică acută reprezintă întreruperea fluxului intestinal de sânge prin embolism, tromboză sau hipotensiune, conducând la eliberare de mediatori ai inflamaţiei şi infarctizare. Manifestările iniţiale sunt durerea severă şi semne fizice minime. Diareea, vărsăturile şi câteodată febra sunt întâlnite. Infarctul intestinal netratat duce la deces în decurs de câteva zile în formele uşoare sau câteva ore în leziunile extinse. Cauzele decesului pot fi şocul toxico-septic şi şocul hipovolemic sau peritonita prin perforaţia ansei necrozate. Tratamentul ischemiei mezenterice este numai chirurgical, intervenţia fiind singura măsură ce poate permite supravieţuirea.

Pentru moment, medicii refuză să lanseze, oficial, şi alte ipoteze legate de cauza decesului. Se aşteaptă rezultatele analizelor de la Institutul de Medicină Legală Bucureşti, surse din cadrul anchetei precizând că se suspectează inclusiv faptul că am avea de a face cu un caz de botulism (toxiinfecţie alimentară gravă, provocată de toxina bacilului botulinic). Reamintim faptul că o femeie de 49 de ani, din Prahova, venită cu familia la mare, în Eforie Nord, fiind cazată la Hotelul "La Valul Magic" a decedat joi noapte în Spitalul Judeţean Constanţa. A fost sesizată Poliţia, iar familia femeii a declarat în faţa oamenilor legii că decesul ar fi survenit ca urmare a unei toxiinfecţii alimentare.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102