REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Anchetă dificilă în cazul marocanului care a provocat tragedia din Mamaia: de ce nu e arestat?

Anchetă dificilă în cazul marocanului care a provocat tragedia din Mamaia: de ce nu e arestat?

Replica API 27 octombrie 2015 | 11:18 564

Imaginile surprinse în trafic indică o cursă de maşini

Imaginile surprinse în trafic indică o cursă de maşini

Cursa nebună care a dus la un tragic accident rutier, petrecut duminică, 25 octombrie, în Mamaia, a fost filmată de către ceilalţi participanţi la trafic. Pe imagini se poate observa cum autoturismul marca Audi rula cu viteză excesivă şi a pătruns chiar pe contrasens. „A trecut de mine şi direct în stâlp a intrat Audi. Cealaltă maşină nu a oprit”, a scris un şofer care a filmat scenele. În plus, ancheta poliţiştilor rutieri este una cât se poate de dificilă întrucât se împotmoleşte în litera legii!

Tragicul eveniment rutier s-a petrecut duminică, 25 octombrie, în jurul orei 16.00. Un bolid, la volanul căruia se afla un marocan, Saad Jamma, o mai veche „cunoştinţă” a oamenilor legii, rula cu viteză excesivă în staţiunea Mamaia, martorii susţinând că se întrecea cu un alt autovehicul, un Mercedes cu numere de Germania. Ajungând în dreptul hotelului Meridian, acesta a pierdut controlul direcţiei de mers, izbindu-se de un stâlp de electricitate. În urma impactului puternic, maşina s-a făcut praf. Un morman de fiare contorsionate, între care se afla încarcerată o tânără, Dalina Frăţilă.

Aceasta a suferit răni grave, între care şi o fractură de bazin, fiind internată pe Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. În schimb, conducătorul auto a scăpat ca prin minune. Însă, se putea ajunge la lucruri şi mai grave dacă bolidul intra în coliziune cu o altă maşină, spre exemplu. De aici a început ancheta poliţiştilor rutieri, care este una laborioasă şi care se „împotmoleşte” în lege. Chiar dacă martorii au susţinut că a fost vorba de întrecere, de aşa-zisele „liniuţe” anchetatorii nu-l pot reţine pe şofer, respectiv pe Saad Jamma, şi propune spre arestare pentru acest lucru.

Precizăm că „fenomenul” mai sus precizat este foarte greu de probat. Şi, cum vorba: „La plăcinte înainte, la război înapoi” se aplică perfect în cazul românilor, nici de această dată nu a fost vorba despe o excepţie de la regulă. Şi, spunea asta întrucât nici o persoană nu s-a sinchisit să meargă la Poliţie pentru a da declaraţii. În plus, cum nu există dovezi, între care şi filmări clare, care să ateste că a fost vorba despre o cursă cu maşini, acest lucru nu poate fi probat. Totuşi, oamenii legii au început căutările celuilalt şofer, dar putem compara acţiunea cu un soi de „căutarea acului în carul cu fân”.

De ce nu-l arestează dacă are antecendete?

Marocanul Saad Jamma a mai fost implicat într-un nefericit eveniment, înregistrat în luna martie a anului curent. Oamenii legii au stabilit atunci că Saad Jamma, după ce s-a certat cu un tânăr, respectiv Cezar M., pe fondul unei datorii, l-a urmărit cu maşina şi l-a lovit în mod intenţionat, în zona Hotelului Oxford din municipiu. Magistraţii Tribunalului Constanţa au decis, la data de 24 aprilie anul curent, încetată de drept măsura preventivă a arestului la domiciliu luată faţă de inculpat. Ulterior, pe 22 septembrie anul curent, acesta a fost trimis în judecată, pentru tentativă de omor, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Constanţa. Părţi civile s-au constituit Cezar M. şi Spitalul Clinic Judeţean Constanţa. Însă, conform legii, până la o soluţie definitivă, adică o condamnare definitivă, inculpatul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, ca orice cetăţean.

Prin urmare, în cazul de faţă, cum Saad Jamma nu a fost condamnat definitiv, el este practic considerat încă nevinovat, neputându-se pune în sarcina lui şi fapta de dinainte care ar fi putut ajuta acum la o propunere spre arestare. În plus, cum nu s-a probat încă faptul că el participa la „liniuţe”, în momentul de faţă este cercetat penal doar pentru vătămare corporală din culpă. De ce avea permis de conducere? Chiar dacă i se reţinea acest drept, suspectul şi mai apoi inculpatul are dreptul să facă o contestaţie în instanţă şi să circule în baza unei dovezi, în timp ce poliţiştii îşi continuă anchetele.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Arab inputit sa fie tras in teapa !!! daca era unul de al nostru la jegosi astia in tara facea puscarie pe viata ... niste nenorociti sinucigasi!!!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614