REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Anchetă internă la Spitalul Judeţean! O tânără acuză medicii că au acţionat „după ureche”

Anchetă internă la Spitalul Judeţean! O tânără acuză medicii că au acţionat „după ureche”

Replica API 5 mai 2015 | 23:48 190

Un om a MURIT

Un om a MURIT

Anchetă internă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. O tânără, Lorena Bercu, a depus reclamaţie la conducerea unităţii spitaliceşti, dar şi la Parchet, acuzând medicii că nu au aplicat tratamentul corect şi nici nu au luat în considerare istoricul medical al tatălui său, toate acestea ducând la decesul lui. Dr. Dănuţ Căpăţână, managerul spitalului, a spus că va răspunde la plângere în termen de 30 de zile şi va face şi o anchetă internă.

Calvarul Lorenei Bercu a început în data de 16 martie 2015, când tatăl ei, Traian Bercu, a fost internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru o amputaţie de antepicior. „Intervenţia chirurgicală a avut loc pe data de 20.03.2015,ora 21.00, prin anestezie generală, deşi pentru această intervenţie tatălui meu i se ceruse întreruperea anticoagulantelor în vederea rahianesteziei, care de altfel e indicată în intervenţiile de membru inferior. Deşi tatăl meu era diabetic, hipertensiv, cardiac, nu s-a acordat suficientă atenţie în evaluarea pacientului pre şi post operator, astfel în data de 21 a început să se simtă rău”, a declarat Lorena Bercu. De atunci, bărbatul în vârstă de 55 de ani a început să se simtă rău, acuzând frisoane puternice şi stări de sufocare. “I s-a făcut o radiografie pulmonară şi un consult cardiologic, unde s-a observat o boală pulmonară obstructivă şi un infarct mai vechi, „mut”, după cum mi s-a spus. Mă întreb de ce nu s-au constatat şi la internare, dat fiind faptul că eu am menţionat că avusese şi o bronşită cronică iar în consultul pulmonar văzut ulterior în foaia de observaţie de la internare scria „clinic pulmonar sănătos”, fără parafa unui medic. Timp de 4 zile mi-am văzut tatăl practic cum se sufocă de la o zi la alta sub ochii mei, trecând de la masca mobilă la cea fixă şi fiind în cele din urmă intubat pe data de 27.03. În tot acest timp, am primit patru diagnostice diferite, boli pulmonare, neavând însă nici o certitudine exactă. Am aflat ulterior, având cunoştinţe medicale, că morfina administrată post operator până în ziua decesului este deprimant respirator şi contraindicată total în boli obstructive pulmonare. S-a mers pe un tratament „orb” până în ziua intubării, tot până în aceea zi aflând că de la intrarea pe A.T.I (22.03), până pe 26.03, nu se mai făcuse nici o investigaţie pulmonară”, a mai relatat tânăra. Pe scurt, Lorena ne-a relatat cum istoricul medical al pacientului a fost ignorat, el fiind diabetic şi cardiac, iar tratamentul i-a fost administrat… orbeşte. Din nefericire, pe 30 martie, Traian Bercu s-a stins din viaţă. „Am depus plângere la conducerea spitalului, la DSP şi la Poliţie, apoi la Parchet”, a mai spus Lorena Bercu. Contactat telefonic, dr. Dănuţ Căpăţână a menţionat că ştie despre caz. „A depus o reclamaţie la noi şi o să-i răspundem în termenul legal. Cred că săptămâna trecută a depus. Cred că a ajuns acum pe la Consiliul Judeţean, dar în 30 de zile vom răspunde. Facem şi ancheta internă, vedem ce s-a întâmplat”, a declarat, pentru „Replica”, dr. Dănuţ Căpăţână.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367