REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ANCHETE şi PERCHEZIŢII: CARACATIŢA care înşela constănţenii, coordonată de criminali, hoţi şi escroci!

ANCHETE şi PERCHEZIŢII: CARACATIŢA care înşela constănţenii, coordonată de criminali, hoţi şi escroci!

Replica API 12 iulie 2016 | 00:08 1819

METODA ACCIDENTUL. Dosare penale pe bandă rulantă!

METODA ACCIDENTUL. Dosare penale pe bandă rulantă!

Încă o grupare infracţională care acţiona prin metoda Accidentul a fost destructurată de poliţiştii constănţeni! Mai mulţi indivizi au fost reţinuţi şi propuşi spre arestare, fiind vorba despre un prejudiciu de circa 50.000 de euro. Printre cei ce au intrat pe mâna anchetatorilor sunt şi indiviczi cunoscuţi cu antecedente penale. Spre exemplu, Petrică Eremia, care a furat în 2011 dintr-o societate comercială, Bogdan Ionuţ Muşat care a şi fost condamnat tot pentru înşelăciuni prin aceeaşi metodă, la fel şi Valentin Cristian Eremia, ambii aflându-se la închisoare. După gratii se află şi Florin Valentin Grădinaru, condamnat în 2010, la 19 ani, pentru crimă. Precizăm că Petrică Eremia a fost arestat pe 11 iulie, pe când alte persoane au fost puse sub control judiciar.

Poliţiştii din Constanţa, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au reţinut 7 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi înşelăciune. Mai exact, duminică, 10 iulie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, sub coordonarea procurorului Teodor Niţă din cadrul Parhetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au efectuat percheziţii în Penitenciarul Tulcea şi la locuinţele unor persoane bănuite de înşelăciuni. În urma descinderilor, au fost identificate şi ridicate mai multe telefone mobile şi cartele telefonice care erau utilizate la comiterea infracţiunilor. Poliţiştii au stabilit că, în perioada martie - iulie 2016, cele 7 persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 34 de ani, între care şi Nicoleta Mariana Niţu (control judiciar), Petrică Eremia (arestat preventiv), Ionuţ Alexandru Anghel (control judiciar), Bogdan Ionuţ Muşat (deţinut), Valentin Cristian Eremia (deţinut), Florin Valentin Grădinaru (deţinut) Lucian Tulea (control judiciar) şi minorul Alexandru Rafu (control judiciar) ar fi înşelat prin metoda Accidentul 15 persoane din judeţul Constanţa, cu sume de până la 18.000 de euro, prejudiciul total fiind de aproximativ 50.000 de euro.

Trei deţinuţi din Penitenciarul Tulcea sunau victimele!

Cercetările efectuate în 25 de dosare penale au relevat faptul că 3 persoane încarcerate în Penitenciarul Tulcea (Bogdan Ionuţ Muşat, Valentin Cristian Eremia şi Florin Valentin Grădinaru) ar fi apelat telefonic, în mod aleatoriu, numere din reţelele naţionale fixe şi ar fi anunţat, în mod mincinos persoanele apelate că o rudă (de obicei copii sau nepoţi), fie a fost vătămată într-un accident de circulaţie, fie a provocat cu vinovăţie un astfel de eveniment. Cei care ar fi iniţiat apelurile telefonice, profitând de starea de alertă a victimelor, care de regulă erau persoane vârstnice, ar fi solicitat acestora explicit, sume mari de bani, fie pentru intervenţia medicală necesară salvării de vieţi, fie pentru angajarea unui avocat. În cadrul convorbirilor telefonice, cei în cauză se prezentau ca având diverse calităţi, de procuror, avocat, medic, poliţist, iar după ce se asigurau că persoana apelată este convinsă de scenariu, îi solicitau acesteia numărul de telefon mobil şi date cu privire la adresa de domiciliu. În cel mai scurt timp, la locuinţa victimei era îndrumat un alt membru al grupului infracţional, dintre cei aflaţi în libertate, care prelua de la persoana înşelată suma de bani solicitată telefonic. Ulterior, în mod direct sau prin persoane interpuse, banii erau împărţiţi şi cu cei care au iniţiat apelurile telefonice. La percheziţii au participat şi politiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J.Constanţa, precum şi reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Luni, 11 iulie, persoanele reţinute au fost prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Situaţia stă cam aşa: Nicoleta Mariana Niţu (control judiciar), Petrică Eremia (arestat preventiv), Ionuţ Alexandru Anghel (control judiciar), Bogdan Ionuţ Muşat (deţinut), Valentin Cristian Eremia (deţinut), Florin Valentin Grădinaru (deţinut) Lucian Tulea (control judiciar) şi minorul Alexandru Rafu (control judiciar).

"Caracatița", formată din CRIMINALI, HOȚI și ESCROCI!

Cât despre indivizii implicați în "afaceri", Petrică Eremia, în vara anului 2011, a furat bunuri dintr-o societate comercială în valoare de 7.000 de lei, alături de Marian Pîrloiu. A fost condamnat și apoi eliberat. Ajungem și la Bogdan Ionuţ Muşat, care a fost condamnat de către Judecătoria Galați, la 5 ani de închisoare, după care Curtea de Apel Galați, în 2015, i-a scăzut pedeapsa la 4 ani. Alături de el, după gratii a ajuns și Lăcrămioara Predescu, Iftene Stoleru și Florin Cristian Parfene. Aceștia au dat mai multe țepe prin metoda Accidentul, în Focșani și Galați. Cercetat în dosarul de față este și Florin Valentin Grădinaru, care, în 2010, a fost condamnat definitiv la 19 ani de închisoare. Acesta și Lucian Lică au măcelărit doi vârstnici din Corbu. Mai exact, aceștia au băut la un local și apoi, trecând pe lângă casa victimelor, au decis să intre și să fure băuturi alcoolice. Zis și făcut. Însă, au fost surprinși de soții Tache. Pe femeie au lovit-o cu un băț, iar pe bărbat l-au înjunghiat cu un briceag în zona gâtului. Ulterior, i-au aplicat lovituri de cuțit și femeii, atât în zona gâtului cât și în inimă.

Criminal reprofilat în escroc, după gratii! Curg dosarele penale și nici că-i pasă!

Apoi, în februarie 2016, o altă grupare infracțională care acționa prin metoda Accidentul era destructurată de oamenii legii din Constanța. Era coordonată chiar de Valentin Cristian Eremia, implicat și în dosarul de față. Acesta este o mai veche "cunoştinţă" a oamenilor legii. El a fost cercetat penal pentru omor, fiind condamnat de Tribunalul Constanţa, pe 6.07.2007, la 20 de ani şi 6 luni închisoare. Însă, el mai fusese condamnat la 1 an şi 6 luni cu suspendare, pe 6.04.2005, de Judecătoria Medgidia. A fost introdus în penitenciar, ajungând la Tulcea. Iar cine credea că până aici i-a fost, s-a cam înşelat. Şi spunem asta pentru că, în timp ce se afla la închisoare, el dădea ţepe prin telefon, întocmindu-se noi dosare pe numele său, pentru înşelăciune. În 2014, el fusese deja transferat la Penitenciarul Galaţi, iar pe 11.12.2014, Judecătoria Reşiţa se chinuia să-i contopească pedepsele. Prin urmare, Eremia s-a ales cu 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, care a fost contopită cu restul de pedeapsă rămas neexecutat de 14 ani 11 luni şi 15 zile din pedeapsa de 20 ani şi 6 luni închisoare stabilită prin sentinţa penală nr.291/06.07.2007, rămasă definitivă prin decizia penală nr.4740/15.10.2007 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Tot la acea dată s-a stabilit că infracţiunea dedusă judecăţii era concurentă cu infracţiunea pentru care inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de 16 ani 1 lună şi 24 de zile prin sentinţa penală din 1.03.2012, pronunţată de Judecătoria Panciu, rămasă definitivă pe 8.06.2012 la Curtea de Apel Galaţi. În final, el a fost condamnat la 18 ani, o lună şi 24 de zile, în regim de detenţie. Apoi i s-au pus în cârcă și faptele sale infracționale cercetate până în februarie , iar acum, în iulie, se va alege cu un nou dosar penal.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sifoanelor
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614