REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

ANUL 2017. Copil exploatat de părinţi, către vicele CJC: “TATA BEA, mama doarme”

ANUL 2017. Copil exploatat de părinţi, către vicele CJC: “TATA BEA, mama doarme”

Replica API 6 iunie 2017 | 11:53 526

În anul 2016, la Telefonul Copilului 116 111 s-au înregistrat 4.565 de situații de abuz asupra copiilor, abuz de tip bullying, violență în familie și discriminare. Comparativ cu anul precedent, creșterea numărului cazurilor de abuz este de 45,24%. Forma de abuz preponderent întâlnită în cazuistica Asociației Telefonul Copilului este agresiunea fizică, prezentă în 1.877 de cazuri, cu 46,75% mai multe față de anul 2015. Aceste date statistice sunt prezentate chiar pe site-ul Asociaţiei Telefonul Copilului.

Din nefericire, există în România anului 2017 şi copii abuzaţi ori exploataţi care nu au măcar posibilitatea de a suna la Telefonul Copilului pentru a relata situaţia în care se află sau pentru a cere ajutor. De fapt, ei nici măcar nu sunt conştienţi de faptul că ar putea cere ajutor, considerând de multe ori că… aşa este firesc să se întâmple – copilăria lor să nu fie copilărie, iar sărăcia să-şi pună amprenta pe întreaga lor existenţă. Un caz trist, evident nu singular, a fost semnalat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Claudiu Palaz, care a postat pe o reţea de socializare şi imagini cu copilul cu care a stat de vorbă, dar şi povestea lui:

“1 IUNIE 2017. JUD CONSTANTA , COMUNA DELENI, SATUL PIETRENI! Un copil de 11-12 ani, paste oile. Este întrebat de ce face asta si unde îi sunt părinții? El răspunde simplu: “TATA BEA, mama doarme!” Si tu? "Pe mine ma trimite tata ca daca nu ma bate!". Dar, mai departe, povestea este ca, " părinții", vând brânză din ce produce copilul!!! Adică, mititelul muncește ca cioban, iar PUTOAREA DE TATĂ, stă acasă si bea, după ce vinde la negru brânză! Ba mai mult, scrie si pe poarta lucrul acesta: "vând brânză"!

Oameni buni, ăştia ar trebui să fie boicotaţi! Să fie obligați să scrie cine muncește pentru produsul acela, iar noi sa nu cumpărăm daca este obţinut prin exploatarea micuților! Părinţii nu au ocupație, şi EXPLOATEAZĂ COPILUL! Ce este incredibil este faptul că autoritățile, respectiv POLIȚIA NAȚIONALA DIN LOCALITATE, îi învață să trimită copii cu oile, pentru ca nu pot fi sancționați când turma calcă culturile proprietarilor!”, explică Palaz în postarea de pe Facebook.

Şi nu se opreşte aici, vicele CJC acuzând: „Şi uite aşa, prin complicitatea AUTORITĂȚILOR DIN LOCALITATE: POLIȚIE ŞI PRIMAR, în 2017, copii sunt EXPLOATAȚI, fără să ia cineva măsuri împotriva unor părinţi inconștienți! Oare are legătură cu faptul ca din când în când, pleacă cu sacoșele cu brânză? "Vino să iei o punga cu bomboane şi o ciocolată că este 1 Iunie şi este ZIUA COPILULUI. NU POT, CĂ DACĂ AFLĂ TATA MĂ BATE"! Aşa s-a terminat discuția cu cel mic. Oare daca îi fac pe toţi cei care sunt implicați, NEISPRĂVIȚI, se vor supăra pe mine şi mă vor da în judecată?” – conchide Palaz.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar de ce nu spune domnul Palaz adevarul? era deranjat ca familia copilului ii calca proprietatile castigate fraudulos ! de ce minte ca a vorbit cu copilul si nu spune adevarul ca Tatal acestuia a "vorbit" amenintat cu pistolul si cand are de gand acesta sa -si plateasca impozitele catre bugetul local? Rusine .
7
0
Lesinato esti
2
0
Fratilor pentru ce va deranjati atata?! Voi ati face la fel cu , copii vostri?! I.ati trimite pe cap in soare toata ziua ...pe cand voi stati la umbra si futeti luleaua de pomana toata ziua?! Unde e copilaria acestui copil?! In loc sa mearga la scoala sa invete si sa.si creeze singur un viitor ..este tinut pe camp de dimineata pana seara. Idiotilor ..nu stiu de ce va dat dumnezeu copii ..daca nu stiti sa.i apreciati ... mi.e scarba de voi!!!!
0
3
Nesimtitule
1
0
Ce se comenteaza si ce mancati voi cacat...
1
0
Sa ne spuna dnul Palas ca d a fost controlat tima data de politie pe linie de paza sa vedem atunci de ce nu spus ca politia nu face treaba. Tractoarele sale neinmatricate si soferii acestora nu au permise iar nu sunt controlati de politie nu este asa? De ce nu relateaza si cazurile acestea?
4
2
Lasand laoparte interesele meschine ale acestui articol, problema acestor copii este reala. Suntem la nivelul Bangladeshului sau al altor tari asemenea, des criticate in presa inyernationala pentru folosirea copiilor in diverse industrii.
4
0
Spune drept ca problema ta nu e faptul ca acel copil este exploatat de parinti ci frica de a nu intra cu oile in culturile tale si fiind minor n-ai cum sa-l tragi la raspundere. ia spune tu de unde ai atatea hectare, pe munca cinstita?
13
1
avea angajata menajera la negru.
13
1
Daca mama doarme, oare branza se face singura, iar la treburile casei or fi avend servitori?
14
3
Cea mai mare suparare a unui proprietar de teren este atunci cand isi vede cultura distrusa sau furata!Asta ar trebui sa stie cei care-i trimit pe minori cu animale la pascut. Ptr ca ii vor aduce pe oameni in stare sa nu mai cultive nimic,indiferent de consecinte! Pai,pana cand bataia asta de joc fata de munca altuia?Ar trebui o lege ca sa nu aiba animale cine nu are o anumita suprafata de pamant pe care sa le creasca!si asa se rezolva si problema cu minorii munciti.
7
6
Palaz sa isi declare averea si dupa aia sa vorbeasca despre ce este sau nu este corect.
19
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614