REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Asistentul de la Medicină Legală acuzat că a cerut ŞPAGĂ de la mama unei copile moarte, ÎNCĂTUŞAT

Asistentul de la Medicină Legală acuzat că a cerut ŞPAGĂ de la mama unei copile moarte, ÎNCĂTUŞAT

Replica API 21 ianuarie 2017 | 11:40 697

Alte 2 persoane au depus plângeri

Alte 2 persoane au depus plângeri

Emil Alexiu, asistentul acuzat că ar fi cerut 1.000 de lei femeii care şi-a pierdut copila după ce a căzut de la etajul unui bloc în construcţie, a fost încătușat de oamenii legii! Precizăm că alte două persoane au depus plângeri pe numele lui! Se pare că acesta "fila" oamenii îndurerați și apoi mințea că el se va ocupa de necropsie dar cerea bani, sumele fiind cuprinse între 500 și 1.200 de lei. Acum a fost reținut și propus spre arestare pentru înșelăciune și tentivă la înșelăciune.

Amintim că o minoră de 12 ani și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic. Roxana Maria T. provenea dintr-o familie cu probleme financiare, iar în cursul zilei de 30 noiembrie 2016 se juca pe strada Steagului din municipiu. Nu se știe ce căuta în interiorul unui bloc aflat în construcție, aflat la numărul 56, însă cert este că fata se urcase până la etajul cinci. Într-un moment de neatenție, aceasta a căzut în interiorul clădirii, impactul cu solul fiind atât de puternic, încât leziunile suferite au fost incompatibile cu viața. Cei aflați la fața locului au sunat la 112, ajungând imediat un echipaj SMURD C cu medic.

Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru minoră, constatâdu-i-se decesul. Întrucât copila nu era supravegheată și clar nu avea ce căuta în acel loc, oamenii legii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă. Ulterior, mama fetei, Luminița Mangir, a declarat că a trecut prin mai multe obstacole, unul dintre ele legându-se de faptul că niște angajați de la morgă, care se pare că ar fi asistenți, i-au cerut suma de 1.000 de lei pentru necropsie, lucru ce nu este normal, mai ales că este vorba despre o moarte suspectă, caz în care costul este suportat de unitatea de anchetă.

Întrucât nu existau nici bani pentru înmormântare, oamenii s-au mobilizat pe rețelele de socializare pentru a strânge. Ulterior, au început cercetările interne cu privire la asistentul de la mogă, adică Emil Alexoiu. Acesta a fost transferat, dar pe fir au intrat și oamenii legii. Astfel că, urmare a denunţurilor formulate de 3 persoane vătămate, s-a luat măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore a inculpatului Alexiu Emil, din Somova, Tulcea, cu domiciliul în satul Dorobanţu, comuna Nicolae Bălcescu, fără antecedente penale, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la înşelăciune, constând în aceea cu efectuarea necropsiei, i-a solicitat unei femei (fără a obţine), suma de 1000 lei, susţinând în mod mincinos că aceasta reprezintă contravaloarea lucrării de necropsie efectuate unei defuncte, cu toate că valoarea expertizei este suportată, conform legii din fondurile speciale ale Ministerului Afacerilor Interne.

A cerut sume cuprinse între 500 și 1.200 de lei, mințind că reprezintă contravaloarea necropsiilor

De asemenea, el este cercetat și pentru înșelăciune, constând în aceea că la data de 29.11.2016, atribuindu-și calitatea mincinoasă de organ responsabil cu efectuarea necropsiei, a solicitat şi a obţinut de la un bărbat suma de 1.200 lei, susţinând în mod mincinos că aceasta reprezintă contravaloarea lucrării de necropsie efectuate unui defunct, cu toate că valoarea expertizei este suportată, conform legii din fondurile speciale ale Ministerului Afacerilor Interne.

La data de 30.09.2016, atribuindu-și calitatea mincinoasă de organ responsabil cu efectuarea necropsiei, a solicitat şi a obţinut de la un barbat suma de 500 lei, susţinând în mod mincinos că aceasta reprezintă contravaloarea lucrării de necropsie efectuate defunct, cu toate că valoarea expertizei este suportată, conform legii din fondurile speciale ale MAI. Inculpatul a fost depus la CRAP - I.P.J. Constanţa (ordonanţa de reţinere activează până la data de 20.01.2017, orele 22.30), urmând să fie prezentat cu propunere de arestare de către Parchetul de pe lângă Tribulanul Constanţa, la Judecătoria Constanţa.

"La datele de 30 septembrie 2016, 29 noiembrie 2016 şi 01 decembrie 2016, la morga Cimitirului Central Constanţa, unde îl însoţea ca asistent autopsier pe medicul legist care era desemnat să efectueze autopsiile medico-legale dispuse de organele de urmărire penală, inculpatul Alexiu Emil a cerut de la aparţinătorii (rude) a trei persoane decedate sume de bani, cuprinse între 500 şi 1.200 de lei, după ce i-a indus în eroare că este responsabil cu programarea şi efectuarea autopsiilor şi că sumele de bani sunt date drept contravaloare a prestaţiei medico-legale, deşi costul autopsiilor urma să fie suportat, conform legii, din fondurile publice ale organelor judiciare. Dintre cele trei persoane vătămate induse în eroare, una a refuzat să plătească suma de bani solicitată de inculpat, apoi a sesizat conducerea Serviciului Judeţean de Medicină Legală Constanţa, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa şi organele de presă locale.

Celelalte două persoane vătămate au plătit banii pretinşi, apoi au formulat câte o sesizare la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Constanţa. În perioada în care a fost suspendat din funcţie şi cercetat disciplinar, inculpatul a încercat în mod fraudulos să se împace cu persoanele vătămate, prin restituirea sumelor de bani şi acţiuni insistente, astfel încât să le determine să îşi retragă plângerile sau să declare în faţa anchetatorilor că totul ar fi fost o neînţelegere", potrivit procurorilor.

Conducerea Spitalului Județean: "La finele anchetei se vor lua măsurile ce se impun"

Totodată, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa a precizat că a luat act de ordonanța de reținete pentru 24 de ore a inculpatului Alexiu Emil, asistent în cadrul Serviciului de Medicină Legală, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și tentativă de înșelăciune.

"După ce instanța va comunica în mod oficial către SCJU rezoluţia în dosarul sus- menţionat, conducerea unităţii sanitare va lua măsurile legale care se impun. Reamintim că, în urma mai multor sesizări, în luna decembrie 2016 la nivelul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa a fost constituită o Comisie Disciplinară care analizează activitatea asistentului Alexiu Emil în cadrul Serviciului de Medicină Legală.

De asemenea a fost sesizat Ordinul Asistenţilor Medicali în cazul asistentului Alexiu Emil, iar începând cu 8 decembrie 2016, acesta nu mai activează la Serviciul Județean de Medicină Legală Constanța, fiind detașat pentru o perioadă de 60 de zile la Serviciul de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța", potrivit conducerii SCJU.

UPDATE

Emil Alexiu a fost arestat la domiciliu!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acum am inteles de ce atunci cind fac angajarii cei de la medicina legala se feresc sa aduca oamenii noi,ii doresc dor pe cei care aduc banii la buzunarele lor.acest tip nu cred ca lua de unu singur.Foarte vehementi la angajare,NU trebuie sa intre nimeni strain intre ei,chiar daca candidatu este pregatit profesional,nu e pregatit sa a aduca spaga.
0
0
La spitalul judetean pentru imbalsamare te costa 200lei ioc chitanta ioc factura nimic banii direct in buzunar!
0
0
F bine! Cioclii astia nu isi fac treaba pt care sunt platiti decat daca le dai bani. Sunt niste hiene, dupa ce ca oamenii sunt suparati de decesul celui drag sau prieten, javrele astea nu misca un deget fara spaga. Niste nemernici si alcoolisti! Nu este o meserie usoara, dar ei si-auxales-o, secaturile!
0
0
Ajung la directorul Marius Popa stie toata lumea suntem cel mai corupt oras din tara! Oamenii indurerati trebuie sa cotizeze acestor mafioti! Cate dosare fabricate a facut acest individ oare stie DNA? Accidente auto masluite etc?
1
0
da,l in mortii masii de hot sa plateasca daca este vinovat i sa infundat pana la urma jegosului cat credea ca o sa-i mai mearga treburile la mititica cu el si exclus definitiv din spital sa nu mai aibe drept de a profesa meseria sub nici o forma.
3
0
Asistent era daaa cu siguranta nimic nu ii era strain.Eventual avea si el parte,cum se face intre golani.
3
1
Fiind asistent medical el nu facea autopsii niciodata Ced ca este vorba de ceva mai complex iar el este acarul Paun...Este ca si cum ai aresta asistenta de la Ginecologie pentru intreruperi de sarcini.....
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102