REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Asociaţiile de proprietari sunt revoltate: dacă ţi se sparge ţeava în apartament, te paşte amenda de 10.000 lei!

Asociaţiile de proprietari sunt revoltate: dacă ţi se sparge ţeava în apartament, te paşte amenda de 10.000 lei!

Replica API 4 august 2015 | 23:27 1127

Ministerul Dezvoltării vine cu propuneri trăznite

Ministerul Dezvoltării vine cu propuneri trăznite

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) pune gând rău locatarilor prin pregătirea unei noi legi a asociaţiilor de proprietari. MDRAP dă cu nuca-n perete şi anunţă că, printre noutăţile introduse de actul normativ, se numără şi amenzile usturătoare pentru cei care îşi inundă vecinii. Sunt prevăzute amenzi de la 5.000 la 10.000 de lei pentru situaţii incredibile.

De exemplu, neexecutarea de către proprietar a lucrărilor de întreţinere, reparaţii sau de înlocuire a elementelor de construcţii şi instalaţii aflate în proprietatea sa individuală, dacă aceasta este de natură să aducă prejudicii celorlalţi proprietari (de exemplu, inundarea frecventă a vecinilor), se pedepseşte cu amendă cuprinsă în sumele precizate mai sus. Totodată, actul normativ mai prevede amenzi de la 500 la 3.000 de lei pentru proprietarii care nu permit accesul preşedintelui asociaţiei atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună. Proiectul legislativ obligă asociaţiile de proprietari să adopte un regulament al condominiului cu privire la regulile şi condiţiile de folosinţă a părţilor comune ale condominiului şi normele de conduită şi bună vecinătate dintre proprietari. Regulamentul condominiului se iniţiază de către preşedintele asociaţiei sau de către comitetul executiv al asociaţiei de proprietari, se dezbate şi se adoptă în adunarea generală a asociaţiei de proprietari, cu acordul majorităţii proprietarilor. De asemenea, 5.000 de lei este amenda pentru cei care nu strâng fondul de reparaţii! La aflarea acestei veşti, asociaţiile de proprietari din Constanţa s-au alarmat şi se declară împotriva actului normativ. „Foarte rău! Nu este nevoie. Amenzile sunt deja prevăzute pe la companiile de asigurări şi în legea asociaţiilor de proprietari. În legea 230/2006 a asociaţiilor de proprietari este prevăzut faptul că eşti obligat să permiţi accesul preşedintelui şi a unei comisii dacă ai provocat daune altor proprietari. Nu mi se pare normal, pentru că oamenii ştiu că dacă au făcut un prejudiciu nu e nevoie să facă comisie! Oamenii, în general, sunt de bună credinţă. Mai ales că există şi legea asigurărilor, care e obligatorie! (...) Nu mi se pare normală amendarea pentru producerea de prejudicii. Pentru că depinde de cauză, dacă o face voit sau intenţionat este o chestie, dar dacă este independent de voinţa lui nu are cum să fie amendat. I s-a spart omului o ţeavă, nu a putut să o oprească, nu a fost acasă, cum să îl amendezi? El de unde ştia să prevadă că se va întâmpla aşa ceva?”, ne-a spus un preşedinte de asociaţie din zona Casei de Cultură.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614