REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Atenţie, şoferi! Constanţa va fi PLINĂ de echipaje ale Poliţiei Rutiere

Atenţie, şoferi! Constanţa va fi PLINĂ de echipaje ale Poliţiei Rutiere

Replica API 16 noiembrie 2013 | 00:00 147

Constanţa va fi împânzită de poliţişti rutieri în acest sfârşit de săptămână. Poliţia Română, prin direcţiile de specialitate, coordonează, în perioada 15-17 noiembrie a.c., o acţiune la nivel naţional, pentru prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere grave. La activităţi participă atât poliţişti de la rutieră, cât şi poliţişti de ordine publică. Aceştia vor folosi toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor aflate în dotare.

Din analiza de risc rutier efectuată la nivelul judeţului Constanţa a rezultat faptul că de la începutul anului şi până în prezent s-au produs 183 de accidente soldate cu 31 persoane decedate, 29 persoane rănite grav şi 221 de persoane rănite uşor, care au avut drept cauză generatoare viteza şi 22 de accidente rutiere soldate cu 1 persoană decedată, 2 persoane rănite grav şi 29 de persoane rănite uşor care au avut drept cauză generatoare consumul de băuturi alcoolice. Pe lângă activităţile de prevenire a evenimentelor rutiere, poliţiştii acţionează în sistem integrat pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică. Pentru a nu avea "surprize" nefericite, poliţiştii rutieri vă recomandă ca, pentru o călătorie sigură, şoferii să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteo-rutiere, să manifeste atenţie sporită la ce se întâmplă în trafic şi să adopte o manieră preventivă de condus. "Sfătuim conducătorii auto ca înainte de plecarea în cursă să se informeze asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată şi să-şi echipeze autovehiculul corespunzător. Manifestaţi prudenţă sporită şi adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare. Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante! De asemenea, este necesar să păstraţi în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă! Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă, în condiţii de ceaţă densă. Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să folosească centura de siguranţă!", au spus poliţiştii rutieri.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367