REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

AVERTISMENT de la ANPC: Sunt ILEGALE şezlongurile pe plaja extinsă cu bani europeni!

AVERTISMENT de la ANPC: Sunt ILEGALE şezlongurile pe plaja extinsă cu bani europeni!

Replica API 15 iunie 2016 | 16:59 398

În atenţia agenţilor economici

În atenţia agenţilor economici

Zi importantă pentru operatorii economici de pe litoralul românesc! La data de 14 iunie a.c., aceştia au avut o întâlnire cu conducătorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, cu ocazia deschiderii oficiale a „Comandamentului litoral 2016”. În cadrul discuţiilor, a fost ridicată inclusiv problema abuzului săvârşit de agenţii economici care folosesc zona de plajă extinsă cu bani europeni.

La eveniment au fost prezenţi Paul Silviu Anghel, preşedintele ANPC, Răzvan Florescu, vicepreşedintele ANPC şi Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia. Acesta din urmă s-a arătat mulţumit de întâlnirea pe care a avut-o operatorii economici cu reprezentanţii ANPC. „Astăzi am avut o întâlnire de comun acord cu ANPC, avem şi am avut o întrevedere fructuoasă în care dumnealor au venit sa ne explice şi să punem la punct funcţionarea unui sezon estival care se anunţă full.

A fost o discuţie utilă, pe care noi agenţii economici ne-o doream, este o discuţie pe care ne-o dorim să o avm şi cu alte autorităţi. Sperăm ca anul acesta, pe litoralul românesc, să nu avem evenimente majore. Nu cerem să protejeze nici un agent economic care nu îndeplineşte condiţiile impuse de lege”, a precizat Nicolae Bucovală. În ceea ce priveşte organizarea Comandamentului litoral 2016, Răzvan Florescu a făcut următoarele precizări:

„Ca în fiecare an, comandamentul de vară începe la data de 15 iunie şi va dura aproximativ până la începutul lunii spetembrie. Vom avea un punct de comandă în Mamaia, unul în Costineşti şi unul în Neptun şi cam 3-4 echipe pe fiecare locaţie. În primele două săptămâni va avea loc consiliere cu operatorii economici şi sperăm că nu vor fi probleme după această perioadă. La fiecare hotel vor fi afişate datele de contact al comandamentelor unde aceştia îşi pot spune nemulţumirea. Să sperăm ca va fi un sezon plin de turişti şi la final, operatorii vor şi ei mulţumiţi”, a zis Florescu. A fost dezbătută şi problema închirierii zonei de plajă extinsă, subiect deja controversat la malul mării.

„Odată cu 1 iulie şi noi şi operatorii vom fi pe baricade. Operatorii economici trebuie să înţeleagă că nu mai tolerăm aberaţiile din trecut. Vizavi de zona cearşafurilor pe plajă, nu este legal ca operatorii economici să aşeze şezlonguri şi beach-baruri pe zona extinsă”, a declarat Paul Anghel, directorul general ANPC. Iar lucrurile se pot agrava! „Suntem nemulţumiţi că pe aceste plaje sunt deja şezlonguri, beach-baruri şi umbrele. Riscăm să dăm înapoi Uniunii Europene, cei 180 de milioane de euro”, a adăugat Nicolae Bucovală.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367