REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Bani europeni, aruncaţi pe Apa Sâmbetei: Papari nu mişcă un pai fără expertiză

Bani europeni, aruncaţi pe Apa Sâmbetei: Papari nu mişcă un pai fără expertiză

Replica API 6 aprilie 2015 | 00:00 329

Faleza din Eforie Nord se poate prăbuşi în continuare!

Faleza din Eforie Nord se poate prăbuşi în continuare!

George Papari

În urmă cu circa 2 luni, faleza din Eforie Nord s-a surpat pe o distanţă de 50 de metri. Tone de pământ căzute de la o înălţime de zece metri au ajuns pe plajă, iar toată lumea se aştepta ca în secunda doi să fie luate măsuri, aşa încât lucrările, executate pe un palier de Apele Române, iar pe un altul de Primărie Eforie, cu bani europeni, să fie puse în siguranţă şi să se meargă înainte cu investiţia.

N-a fost să fie tocmai aşa, pentru că, în clasicul stil românesc, trebuie să se aştepte realizarea unei expertize, cu speranţa că nu ne apucă sezonul estival de anul viitor. Reprezentanţii Primăriei Eforie se tem şi de un alt lucru: că ar putea pierde fondurile europene cu care realizează modernizarea falezei. Mai mult, Primăria Eforie arată cu degetul spre instituţia condusă de George Papari, ca responsabilă de surparea malurilor, în timp ce Administraţia Bazinală de Ape Dobrogea Litoral arată spre primarul Ovidiu Brăiloiu!

„În partea de sus, de promenadă, este proiectul Primăriei Eforie, iar mai jos, cel al Apelor Române, care se ocupă de consolidarea falezei. Noi monitorizăm situaţia, am pus lucrările în siguranţă, am primit şi o adresă de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti (UTCB), cu măsurile pe care trebuie să le luăm. Nu lucrările noastre au dus la alunecarea de pământ. eu consider că stagnarea lucrărilor ABADL a dus la această situaţie.

Ei au oprit la un moment dat acele lucrări, din lipsă de fonduri”, a explicat primarul oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu. De menţionat că UTCB a transmis respectivele măsuri ca urmare a solicitării celor de la Apele Române, cu menţiunea că toată situaţia este una provizoriu. Asta pentru că… expertiza nu gata! „Sunt nişte măsuri preliminare.

Expertiza este o măsură dată de cei de la Inspectoratul în Construcţii”, a spus George Papari, care a adăugat că expertiza mai durează, iar că între timp Primăria Eforie are datoria să menţină sigilate anumite şanţuri şi să respecte indicaţiile UTCB. Până se lămuresc cele două instituţii (primăria şi ABADL) cum poate fi stopată surparea malurilor, toată lumea stă cu mâinile încrucişate, un lucru e cert: Brăiloiu şi Papari vorbesc împreună, dar se înţeleg separat! Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102