REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Bărbaţii care au jefuit Poşta Medgidia, implicaţi în urmăriri în trafic şi furturi de la IMUM

Bărbaţii care au jefuit Poşta Medgidia, implicaţi în urmăriri în trafic şi furturi de la IMUM

Replica API 21 februarie 2014 | 00:00 355

Cu antecedente

Cu antecedente

Al cincilea suspect în cazul jafului din Medgidia, care s-a predat la Poliţie, venind în ţară tocmai din Italia, a mai fost implicat şi în alte evenimente, fiind vorba, de data aceasta, de urmăriri ca-n filme pe străzile din Valu lui Traian. Nici ceilalţi patru nu sunt uşă de biserică, doi dintre ei făcând şi puşcărie pentru furt.

Cornel Marian Zamfir, cu domiciliul în Medgidia, dar plecat fecvent prin Italia, la cerşit - după cum susţin vecinii, a vrut să coopereze cu oamenii legii din prima clipă. Vorbim despre jaful din Medgidia, unde un Oficiu Poştal a fost spart, furându-se seiful. A spus că a cheltuit partea lui de bani, respectiv 20.000 de lei, pe jocuri de noroc şi petreceri pentru că ştia că va fi prins. A venit în ţară şi a fost arestat. Însă, nici el nu e chiar uşă de biserică, dând de furcă oamenilor legii şi în anii trecuţi. În 2009, spre exemplu, individul, împreună cu alţii, a fost surprins în timp ce încărca de mama focului mai multe obiecte metalice într-o autoutilitară, în triajul CFR Valu lui Traian. Jandarmii i-au lăsat să-şi termine "treaba", după care au plecat în urmărirea lor, pe DN3. Indivizii şi-au dat seama că sunt urmăriţi şi au accelerat, însă jandarmii au înconjurat strada, blocându-le maşina. După ce au fost legitimate, persoanele au fost identificate, fiind vorba de Elvis Apostol, Florin Udeanu, Carol Constantin Mihai, Şandor Ştefan şi Cornel Marian Zamfir. Aceştia au furat 79 de componente metalice de garnituri CFR, pe care vroiau să le ducă la un centru de fier vechi. "Personajul principal" s-a ales cu dosar penal, dar tot nu s-a învăţat minte, iar peste 5 ani avea să ia parte la un jaf de proporţii, în care, însă, a avut rolul de cărăuş, primind 20.000 de lei. Nici ceilalţi patru, parte şi ei din jafului Poştei din Medgidia, nu sunt străini de astfel de situaţii. Spre exemplu, Ionuţ Aftanache doar ce fusese eliberat din puşcărie, la data de 8 ianuarie a.c., când a depus cerere de eliberare condiţionată, iar Judecătoria Medgidia i-a acceptat-o. Însă, a mai fost implicat în scandaluri, prin 2010 luând o bătaie soră cu moartea de la soţul unei femei cu care umbla la acea vreme, pe când iubita lui s-a ales cu arsuri la nivelul feţei, fiind stropită cu ulei încins. Şi Silică Dumitru a fost condamnat la închisoare de mai multe ori, pentru furt. Este vorba de mai multe societăţi comerciale sparte, printre care şi Viomar Exim Plus SRL Medgidia sau IMUM, pentru cea din urmă alegându-se cu 3 ani şi 5 luni închisoare, decizie luată de Judecătoria Medgidia în data de 27.01.2012. Şi Geambec Engin apare în mai multe dosare de pe rolul Judecătoriei Medgidia. Toţi sunt acum după gratii, din nou. Inculpaţii sunt: Cornel Marian Zamfir, Bechir Mert, Aftanache Ionuţ, Silică Dumitru şi Geambec Engin.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367