REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
15.7° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Bătăi şi sechestrări la cherhanaua din Ovidiu: patronul se teme pentru viaţa lui şi a familiei

Bătăi şi sechestrări la cherhanaua din Ovidiu: patronul se teme pentru viaţa lui şi a familiei

Replica API 5 martie 2014 | 00:00 2846

Patru agresori, unul arestat la domiciliu, ceilalţi - liberi

Patru agresori, unul arestat la domiciliu, ceilalţi - liberi

Patronul cherhanalei din Ovidiu, Mihail Marin, se teme pentru viaţa sa, dar şi a familiei. Nici bine nu a trecut de episodul crunt, în care a fost ameninţat cu cuţitul, pe când vărul său a fost bătut până ce a fost lăsat lat la pământ, că a primit, din nou, ameninţări. Magistraţii nu au considerat că cei patru agresori reprezintă un pericol public, motiv pentru care unul dintre ei a primit mandat de arestare la domiciliu, pe când ceilalţi trei sunt liberi. Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a depus contestaţie, însă, marţi, 4 martie, magistraţii au respins-o. Violenta scenă petrecută în noaptea de vineri spre sâmbătă a fost surprinsă de camerele de supraveghere, imaginile fiind desprinse parcă din filmele de acţiune: cuvinte grele, lovituri cu cuţitul şi mult sânge.

Au bătut şi sechestrat angajaţii unei cherhanale din Ovidiu, însă magistraţii au hotărât că nu reprezintă un pericol atât de mare, motiv pentru care unul dintre ei s-a ales cu arest la domiciliu, pe când ceilalţi trei sunt liberi. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au depus contestaţie, termenul fiind stabilit la Tribunalul Constanţa pe data de 4 martie. Însă, magistraţii au respins contestaţia Parchetului. Ca atare, Nicolae Pricop, de 27 de ani, rămâne în arest la domiciliu, pe când ceilalţi trei vor fi cercetaţi în libertate, fiind vorba de Bogdan-Petrică Goida, de 19 ani, Constantin Cârstică, de 34 ani şi Alexandru Cazacu, de 22 ani. "Tot ce este pe înregistrare, când mă loveau cu cuţitul, când colaboratorul meu era bătut, nu este decât o iluzie optică în opinia judecătorilor!", a spus Mihail Marin.

Ce s-a întâmplat

Reamintim că patronul şi colaboratorul unei cherhanale din Ovidiu au trecut prin clipe de groază în noaptea de vineri spre sâmbătă. Totul a început după ce Cristian Nicolae, în calitate de colaborator la firma Marin SRL, dar şi rudă cu patronul, i-a surprins pe Bogdan Goida şi Alexandru Cazacu în timp ce întindeau plase monofilament pe lacul Siutghiol, în apropiere de insula Ovidiu. Cei doi au fost duşi la sediul firmei ce administrează lacul şi de aici s-a dezlănţuit iadul. În timp ce tinerii dădeau declaraţii, patronul spunându-le că nu-i va duce la Poliţie, în sediu au dat buzna alţi doi indivizi, Nicolae Pricop şi Constantin Cârstică, care au început să-i bată pe patron şi colaborator şi să încerce să-i înjunghie, după care patronul, Mihail Marin, a fost închis într-o cameră a sediului. Pe Cristian Nicolae l-au târât până pe malul lacului, unde au continuat să-l lovească, după care şi-au luat tălpăşiţa.

Acuzaţii: "Când au văzut că nu sunt arestaţi, mi-au spus că vin peste mine! Voi cere protecţie la Poliţie"

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere, dar şi cele cu telefonul mobil, vorbesc de la sine. Se poate observa cum cei doi dau buluc în sediu şi încep să înjure, după care îl atacă pe patron. Cristian Nicolae se bagă între ei, dar este lovit cu o bucată de lemn în faţă. "În noaptea de vineri spre sâmbătă i-am prins pe cei doi, pe Goida şi Cazacu, în timp ce întindeau plase. I-am adus la mal şi apoi la sediu. Noi aveam duminică pomana unchiului, de 40 de zile, şi am zis să nu-i mai ducem la Poliţie, să nu le facem rău, să facem o faptă bună. Şi... s-a ajuns la ce s-a ajuns. La tentative de crimă. Aşa e în România. Vrei să faci o faptă bună şi se ajunge la tentativă de crimă, sechestrare, iar judecătorii şi Tribunalul le dau drumul. Dar aşa a considerat doamna judecător, că nu sunt pericole publice. Poate nu a văzut cuţitul din filmare, care avea cel puţin lama de 30 de centimetri. Cei patru, când au văzut că nu sunt arestaţi, ne-au ameninţat, din nou, că vin peste noi. Revenind la scena din acea noapte, când i-am adus în sediu, i-am chemat pe părinţii unuia dintre ei, pe ai lui Goida Bogdan, să nu zică apoi că i-am bătut sau sechestrat sau mai ştiu eu ce. În timp ce scriau declaraţiile, au năvălit ceilalţi doi şi a început tot. Pe mine au vrut să mă omoare, iar el (Cristian Nicolae -n.r.) s-a băgat şi Goida l-a lovit cu o bucată de lemn în faţă. Se vede pe filmare cum a fost tărât, cum a leşinat, cum au dat în el şi cum l-au abandonat pe malul lacului, în timp ce eu eram închis în cherhana", a spus Mihail Marin, administratorul societăţii Marin SRL. Însă, asta nu este prima dată când se întâmplă lucruri de genul. Potrivit lui Mihail Marin, Nicolae Pricop a mai fost prins, la începutul anului, tot pe lacul Siutghiol. "Înainte să dea îngheţul, i-am găsit în zona hotelului Laguna, pe lac. Erau, tot aşa, la braconat. Era Pricop Nicolae şi cu mai mulţi. Şi atunci la fel, au scos cuţitul şi m-au ameninţat. Dar acum stau şi mă întreb ce voi face, pentru că ne este teamă. Voi merge la Poliţie şi voi cere protecţie. Să vină un echipaj să stea în faţa casei. Trebuia să murim pentru a-i aresta? Dacă se întâmpla aşa ceva cu părinţii sau rudele judecătorilor, tot aceleaşi măsuri se luau?", se întreabă patronul societăţii. De asemenea, el a menţionat că va merge la Parchet şi că va contesta măsurile luate de Judecătorie şi Tribunal.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369