REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Campania electorală în judeţ: mare-i grădina ta, Doamne!

Campania electorală în judeţ: mare-i grădina ta, Doamne!

Replica API 1 iunie 2016 | 01:43 428

Ce să mai înţeleagă constănţenii?!

Ce să mai înţeleagă constănţenii?!

Sursa foto: TV Neptun

Campania pentru alegerile locale din data de 5 iunie este de râsul-plânsul! Noua lege, bună din anumite puncte de vedere - în sensul că a tăiat mita electorală, micii şi berea, găleţile şi şorţurile cu însemne de partid -, are şi reversul medaliei, în sensul că s-a dat frâu bălăcărelilor în mediul virtual. Nevoiţi să se acomodeze cu noua lege şi să ţină pasul cu „moda”, deşi doar ziua votului ne va arăta clar ce anume a funcţionat şi ce nu din strategiile de campanie, candidaţii au dat năvală pe facebook, youtube şi alte asemenea mijloace de comunicare.

A tunat şi i-a adunat pe toţi! Să te ferească Dumnezeu să acorzi mai mult de 10 minute pe reţelele de socializare, analizând postări, că te ia de cap! Spre exemplu, de dată recentă, de pe youtube a ieşit „în faţă” o înregistrare (din luna ianuarie a acestui an) cu candidatul PSD la Techirghiol.

Jale şi cuvinte pe care nu le putem reproduce, dar numai „bune” să se bucure adversarii politici ai candidatului PSD Florea Constandin! Acesta a fost filmat în timp ce înjura o persoană despre care ştia că îl filmează. Se pare că între Constandin şi cel care îl filmează există o dispută mai veche, de vreme ce candidatul PSD nu s-a sfiit să îl înjure de mamă şi alte cele...

Trecem la alte filmări, de data aceasta postate pe facebook, dar care nu sunt cu înjurături, ci cu proiectele unui candidat. Nu este singurul care s-a filmat vorbind despre proiectele sale, dar acesta a ales să o facă în câmp, în mijlocul unei recolte: Stere Palaş, candidatul PSD la Cogealac. Este acelaşi candidat care a sunat la 112, să anunţe o mită electorală care până la urmă nu s-a confirmat. În schimb, contracandidaţii acestuia l-au reclamat, la rândul lor, că umblă prin sat cu unul din preoţi, care s-a dedat astfel la practici „neortodoxe” şi nepermise de Biserică. În fine, despre Cogealac mai adăugăm că este comuna în care, brusc, mulţi cetăţeni veniţi din alte zone au dorit să îşi facă buletine pentru a vota aici. Suspect, nu? Poliţia a dat asigurări că va monitoriza „fenomenul”.

La Mangalia, tensiunea este în creştere: candidaţii aleargă disperaţi după susţinători şi-şi dedică, unii altora, citici pe facebook. La fel – şi la Medgidia. În tot acest timp, în multe comune uitate de secolul în care ne aflăm e jale! Drumuri nepietruite, gunoaie care ard în câmp... clădiri care stau să se dărâme!

Dar, ca să ne şi amuzăm, un post de televiziune a lansat către candidaţi invitaţia să... gătească! N-a lipsit de la emisiune candidatul PSD pentru oraşul Ovidiu, Dumitru Bocai, care a arătat că este „masterchef” la prepararea peştelui. De altfel, parcă n-a existat zi să nu-l vedem pe acest candidat la tv! Iar exemplele despre cum a decurs această campanie pot continua, cu menţiunea: „aşa nu, fraţilor!”.

Tot ca detaliu de campanie trăsnită, de data asta din Capitală, îl menționăm și pe celebrul Marian Vanghelie care... a prezentat rubrica meteo la România Tv!

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614