REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Când „conservatorii” se combină cu Tăriceanu, iese ALDE! Noul partid le aşteaptă pe Weber şi Nicolai

Când „conservatorii” se combină cu Tăriceanu, iese ALDE! Noul partid le aşteaptă pe Weber şi Nicolai

Replica API 19 iunie 2015 | 00:26 285

După modelul PDL – PNL

După modelul PDL – PNL

Mircea Banias

S-au întâlnit, s-au cunoscut, au socializat și au ajuns la o concluzie: hai să facem o alianță a liberalilor democrați! „La alegerile viitoare, vom candida ca formațiune de sine stătătoare, independenți. Nu vom face nici o alianță. Acest lucru este valabil atât pentru alegerile locale, cât și pentru alegerile parlamentare. E un lucru important — vrem să ne identificăm cu claritate pe scena politică”, a spus, joi, Tăriceanu. Așadar, claritatea e evidentă: „conservatorii” devin „liberal-democrați”. La fel și „liberal-reformatorii”.

Inițiativa nu îi entuziasmează prea tare pe PNL-iștii care recent s-au deplasat din ALDE, către PPE, la nivel european, considerând că denumirea de Alianță a Liberalilor Democrați Europeni, impusă de Tăriceanu, nu va racola nici un liberal. Printre ei, deputatul constănțean Mihai Lupu. „E treaba lor, pot să se numească cum doresc ei. Din punctul nostru de vedere, al liberalilor, un singur partid înseamnă istorie pentru România: PNL. Proiectul liberalilor este cu totul și cu totul altul. Important e că noi ne focusăm pe ce interesează România. Vorbim de un proiect național, de dezvoltare economică, prin care să te regăsești în Europa. Uitați-vă la ce s-a întâmplat la votul din Parlament cu pensiile. Despre ce vorbim astăzi? Ați văzut un PNL care a spus că altele sunt prioritățile. Importantă este dezvoltarea economică, nu cum se numește un proiect și unde ești”, ne-a spus Lupu.

De partea cealaltă, viitorii ALDE-iști susțin că vor fi ALDE-iști până la capăt! Așa cum ne-a precizat președintele PC Constanța Mircea Banias. „O să ne afiliem la ALDE, la familia liberalilor europeni și este o denumire care sună bine. Se potrivește cu poziția și cu felul în care dorim să ne poziționăm pe scena politică. Ei (PNL – n.r.) sunt membri ai PPE, au ales locul în care vor să fie în familia europeană. Partidul va fi condus de doi co-președinți executivi. Practic, se unesc birourile executive ale celor două partide, care vor funcționa așa până în 2017, când va fi următorul congres. Atunci se va alege o conducere unitară a partidului”, ne-a spus Banias.

Recent, europarlamentarii Renate Weber și Norica Nicolai au fost expulzaţi din PNL. Acestea nu au dorit să se alăture în PPE și au rămas afiliate la ALDE. Vești numai bune pentru viitorii ALDE-iști autohtoni. „Sunt binevenite! Nu au existat discuții, deocamdată, dar, evident că sunt binevenite dacă intenționează să adere la partidul care se înființează mâine. Mai ales că sunt două doamne cu o experiență și o imagine foarte bună, cu o activitate politică despre care nu se poate vorbi decât de bine”, ne-a mai spus Banias.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108