REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Canicula din ţară împinge oamenii la mare: un sfert de milion de turişti au invadat litoralul

Canicula din ţară împinge oamenii la mare: un sfert de milion de turişti au invadat litoralul

Replica API 20 iulie 2015 | 00:12 318

Cel mai aglomerat weekend de la începerea sezonului estival

Cel mai aglomerat weekend de la începerea sezonului estival

Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române anunță că acest sfârșit de săptămână a fost cel mai aglomerat de la începerea sezonului estival, având în vedere valorile ridicate de trafic pe drumurile care duc către județul Constanța. Pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers București - Constanța, s-au înregistrat aproape 60.000 de autovehicule în ultimele două zile. Numărul estimat al turiștilor veniți pe litoral depășește 200.000, potrivit datelor furnizate de operatorii de turism, arată sursa citată într-un comunicat.

Pe parcursul zilei de duminică s-a circulat îngreunat pe DN39 Mangalia - Constanța, mai ales în stațiunea Eforie-Nord. Coloane de mașini s-au format şi la ieșirea de pe autostrada A2 către DN Centura Capitalei, dar mai ales la stația de taxare de la Fetești, întrucât mulți conducători auto încă preferă să plătească taxa de pod la singurele ghișee destinate achitării pe loc a tarifului (câte o casierie pe fiecare sens de mers, pe benzile numărul unu), precizează Centrul Infotrafic. Conducătorilor auto li se reamintește că prin stația de taxare de la Feteşti se poate trece liber pe benzile doi și trei, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa să se plătească în avans sau ulterior, până la ora 24,00 a zilei următoare trecerii, la stațiile de distribuție a carburanților autorizate ori prin SMS, la numărul 7577. Pentru evitarea aglomerației, pot fi folosite și alte rute: DN2A Constanța — Hârșova; DN3 Constanța - Murfatlar - Ostrov - Călărași (traversare cu bacul). Politiştii rutieri mai recomandă şoferilor să respecte toate indicaţiile poliţiştilor rutieri, să evite opririle şi staţionările neregulamentare pentru a nu îngreuna traficul, să conducă cu atenţie, respectând regulile rutiere, să nu se urce la volan dacă sunt obosiţi sau au consumat băuturi alcoolice. Tuturor participanţilor la trafic le dorim să îşi păstreze calmul şi bunadispoziţie.

Vacanţă în linişte asigurată de poliţişti pe litoral

Poliţiştii constănţeni alături de colegii lor detaşaţi din ţară acţionează permanent pentru asigurarea unei vacanţe liniştite turiştilor aflaţi în acest weekend la malul Mării Negre Astfel, au fost organizate 29 de acţiuni pe raza judeţului Constanţa, fiind efectuate 33 de controale în pieţe şi târguri. Totodată, au fost verificate 49 de societăţi comerciale, printre care şi patru cluburi situate în Nordul staţiunii Mamaia, fiind constatate 3 infracţiuni şi indisponibilizate bunuri în valoare totală de 1.660 lei. Au fost aplicate 133 sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală de 75.815 lei. Dintre acestea, 39 au fost aplicate la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 35 la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 47 la OUG 195/2002 privind circulaţia rutieră şi 12 la alte acte normative. Pentru nerespectarea regimului circulaţiei rutiere, pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate au fost reţinute şi 4 permise de conducere, dintre acestea, două fiind reţinute pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost retrase şi două certificate de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice. Unele dintre acţiuni a beneficiat de spijinul inspectorilor ITM Constanţa şi ANAF. Poliţiştii împreună cu reprezentanţi ai Autorităţii Navale Române, acţionând în baza planului „Siguranţa pe apă”, au desfăşurat controale pe linia respectării prevederilor legale privind desfăşurarea activităţilor de agrement nautic, activităţi de verificare şi control la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale de profil, situate pe raza staţiunilor Eforie Nord şi Costineşti, fiind vizate sectoarele de plajă din cele două staţiuni. S-a urmărit deţinerea autorizaţiilor şi avizelor necesare emise de către ANR, precum şi respectarea condiţiilor obligatorii în vederea desfăşurării activităţii de agrement nautic, nefiind înregistrate nereguli.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367