REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Căpuşa Sindserv, încă un contract de milioane de la ENEL. Oare ce vor face paraziţii "sindicalişti" după plecarea italienilor?

Căpuşa Sindserv, încă un contract de milioane de la ENEL. Oare ce vor face paraziţii "sindicalişti" după plecarea italienilor?

Replica API 1 septembrie 2014 | 00:00 1106

O super afacere de 35 milioane euro pe an, patronată de deputaţi şi şmecheri

O super afacere de 35 milioane euro pe an, patronată de deputaţi şi şmecheri

Şmecherii plecaţi în 2002 din Electrica pentru a deveni, concomitent, parlamentari, patroni şi lideri de sindicat peste câteva mii de angajaţi, au primit numai în ultimul an de zile, de la ENEL, Electrica şi E.ON, contracte de 150 milioane lei (35 milioane de euro) pentru citirea contoarelor şi verificarea consumatorilor casnici. Cei mai mulţi bani au mers către Sindserv SA, controlată de deputatul la al treilea mandat Dumitru Chiriţă, cel care reuşea, la un moment dat, să fie preşedintele a trei sindicate, angajat al ENEL, lider PSD, parlamentar, dar şi administrator la căpuşa Sindserv, toate în acelaşi timp. Sindserv are circa 1.000 de angajaţi şi este unul din motivele pentru care facturile la energie electrică ale românilor sunt mult mai mari decât consumă aceştia în realitate, asta fără a mai pune la socoteală furturile pe faţă practicate de ENEL, aşa cum au fost argumentate de procurorii anticorupţie. Jaful prin căpuşare este tolerat, mai mult ca sigur, în mod cointeresat, de guvernanţi, din moment ce aceştia au privatizat în asemenea hal piaţa distribuţiei de energie electrică. În condiţiile în care italienii de la ENEL au anunţat oficial că se retrag din România, după ce cam toată lumea s-a prins cum şi-au bătut joc de consumatorii casnici din această ţară, trecuţi probabil în scriptele lor cu nume de cod "fraieri", este foarte interesant de văzut cum se vor reorienta căpuşe precum Sindserv şi ce se vor alege de sindicaliştii - patroni - parlamentari din fruntea lor.

Până la retragerea ENEL din România, cu tot cu profiturile lor de sute de milioane de euro, moment în care am putea asista la o "deparazitare" a sistemului, căpuşe precum Sindserv sug şi ele cât mai pot, până îşi vor găsi următoarea "gazdă". Pe 1 august a.c., Sinderv SA şi Adrem Invest SRL au primit un contract în valoare de 2.880.000 lei, fără TVA, pentru efectuarea de controale în vederea depistării intervenţiilor neautorizate de energie electrică pentru filialele ENEL Distribuţie din Muntenia, Banat şi Dobrogea. Serviciile vor fi prestate în judeţele Ilfov, Giurgiu, Arad, Timiş, Caraş Severin, Hunedoara, Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Bucureşti. Dacă despre Adrem Invest SRL nu s-ar putea spune, la prima vedere, nimic de rău, întrucât compania a fost înfiinţată la începutul anilor '90 de fraţii Corneliu şi Adrian Bodea cu capital exclusiv privat şi nu a fost desprinsă din vreo societate de stat, cu totul altfel stau lucrurile în cazul Sindserv. Înfiinţată în 2002, prin preluarea de la Electrica, pe baza unui simplu protocol, a serviciilor de citire a contoarelor electrice, de către liderii de sindicat de la acea vreme, Sindserv este exemplul de manual al unei firme căpuşă, care se hrăneşte exclusiv din compania-gazdă, spre beneficiul şmecherilor care au înţeles că se pot îmbogăţi mai uşor ca sindicalişti-patroni, decât ca sindicalişti la stat. Sindserv are ca acţionar majoritar Federaţia Energia Mileniului (FEM) III şi alte persoane fizice, evident, aleşi din rândul şmecherilor sindicalişti, majoritatea din federaţia afiliată Univers. Până recent, preşedintele Federaţiei Univers, al Sindicatului Liber Independent Energia, al FEM III şi al Asociaţiei Salariaţilor Electrica era deputatul PSD Dumitru Chiriţă, de 51 de ani, prezent şi în conducerea Sindserv, ca administrator, până i s-au şoptit prevederile legii privind incompatibilităţile, în timp ce soţia sa este angajată a Termoelectrica. După ce s-a retras în Parlament ca protector al sindicaliştilor patroni din energie, în Sindserv au rămas personaje precum Gheorghe Căpăţână, Gheorghe Nedelea, Eugen Căpităneanu, Tudor Marin, Petrică Prohab ş.a. Sindserv, căreia i se adaugă şi căpuşa soră Alt Univers 2002 SA, controlată de acelaşi Dumitru Chiriţă, prin alt lider de sindicat, Adolf Mureşan, au preluat, cu de la sine putere, aproape în totalitate, serviciile de citire a contoarelor şi controlarea consumatorilor casnici din România, într-un dispreţ total faţă de termeni precum piaţă concurenţială.

Liderii de sindicat au supt 150 milioane de lei într-un an de zile. Banii îi plătim fiecare din noi, prin facturile la energie

Abia în ultimii ani au început să apară, timid, şi alte firme care să nu facă parte din portofoliul sindicaliştilor- patroni- parlamentari. Serviciile prestate de Sindserv şi plătite de ENEL şi ceilalţi distribuitori cu zeci de milioane de euro sunt decontate pe facturile la energie electrică ale fiecărui consumator din România. Şi, pentru că vorbeam de contracte, merită amintit faptul că, numai în ultimul an de zile, în perioada martie 2013- august 2014, Sindserv a primit de la ENEL, Electrica şi E.ON contracte în valoare totală de 150 milioane de lei, fără TVA, echivalentul a 35 milioane de euro. Suntem foarte curioşi ce se va alege de şmecheri precum Chiriţă şi sindicaliştii din gaşcă după retragerea, iminentă de altfel, a ENEL din România. Cei care vor lua locul italienilor vor veni, mai ca sigur, cu propria căpuşă, pentru că e greu de crezut că vor merge vreodată altfel lucrurile în România. Asta dacă nu băieţii de la Sindserv & co vor şti să-şi "investească" deştept banii căpuşaţi până acum de la ENEL şi Electrica, astfel încât să fie lăsaţi să ne jecmănească în continuare facturile.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O tampenie. Citirea contoarelor trebuie sa se faca, deci de ce firma capusa? Putea sa castige orice firma contractul , sau credeti ca Enel face cadouri?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614