REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cartierul Tomis Nord, sortit scandalurilor imobiliare. Se face un bloc pe spaţiul verde!

Cartierul Tomis Nord, sortit scandalurilor imobiliare. Se face un bloc pe spaţiul verde!

Replica API 22 iunie 2016 | 00:37 283

Locuitorii de pe Aleea Hortensiei sunt revoltaţi!

Locuitorii de pe Aleea Hortensiei sunt revoltaţi!

După un model prestabilit la malul mării, puținele spații verzi disponibile în oraș intră treptat pe mâna investitorilor. Lucru ce-i revoltă mai ales pe locuitorii direct afectați. În această situație se află și constănțenii care locuiesc pe Aleea Hortensiei în blocul G6 , dar și în imobilele învecinate. La nici 10 metri de acesta se dorește construirea unui alt “colos” de opt etaje. Ceea ce îi indigna pe oamenii este faptul că investitorul, nimeni altul decât Nicolae Cristian Nicola, patronul unei firme de mobilă de prestigiu, își va ridica imobilul pe locul unde acum sunt peste 20 de copaci.

Locatarii blocului G6 nu au stat cu mâinile în sân! Au făcut multe reclamații la Primărie vizavi de această situație, iar acum așteaptă să fie invitați la o dezbatere publică cu edilul orașului. “S-au făcut demersuri și încă se fac. Am fost la Primărie și trebuie să se programeze o discuție cu primarul și cu publicul. Să vină primarul aici și să vadă ce este aici. Sunt canalizări, pomi, transformatorul, cum să facă bloc? Îmi ia lumina soarelui, îmi ia aerul”, a precizat un vârstnic. Însă, mulți dintre ei cred că lucrurile sunt deja aranjate, iar opinia lor va fi ignorată de autorități. “S-au făcut multe reclamații pe treaba aceasta. Noi am semnat împotriva construirii blocului. Încă nu au început lucrările, dar s-au luat măsurători. Părerea noastră unde e? Lucrurile s-au întocmit deja”, a spus o constănțeancă. Incredibil este faptul că, în trecut, au mai existat și alți doritori de a-și extinde investițiile în același loc. “Aici a mai fost vorba de construirea unui bloc și acum 7 ani, dar au ieșit toți vecinii și s-au revoltat. Însă acum, am înțeles că se va face cu adevărat. Cum să vrei așa ceva? Sunt și pomii aceștia aici. Ne confruntăm cu nenorociri tocmai că se fac tăieri masive ale copacilor. Și nu, nu suntem de acord”, a declarat o locatară. De precizat faptul că Nicolae Cristian Nicola, patronul unei firme de mobilă de prestigiu din Constanța a depus documentația pentru construirea imobilului în cauză pe masa Agenției de Protecție a Mediului pentru obținerea avizului cu scopul de a solicita certificatul de urbanism. Astfel, pe Aleea Hortensiei, nr.15A, Cristian Nicola își propune realizarea unui tronson de bloc cu apartamente de 1, 2, 3 și 4 camere, în total fiind vorba de aproximativ 27 de apartamente. Suprafețele utile ale locuințelor vor varia între 50 mp și 100 mp.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108