REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Casa care se dărâmă pe strada Recoltei din Năvodari, DIN LOTUL PENAL al escrocului Iaşar Mustafa!

Casa care se dărâmă pe strada Recoltei din Năvodari, DIN LOTUL PENAL al escrocului Iaşar Mustafa!

Replica API 13 august 2016 | 16:08 1516

Se sparge încă un "buboi”: CONSTRUCŢIA NU ARE AUTORIZAŢIE. Dar este racordată la utilităţi!

Se sparge încă un "buboi”: CONSTRUCŢIA NU ARE AUTORIZAŢIE. Dar este racordată la utilităţi!

În urmă cu câteva zile, o femeie din Năvodari anunţa, panicată, că s-a desprins încă o bucată dintr-o casă vecină cu a ei. Pe bună dreptate, năvodăreanca îşi face griji pentru siguranţa ei şi a familiei sale, dar şi a copiilor care se joacă pe strada Recoltei. „Iarna trecută a căzut un perete şi astăzi a căzut o bucată de azbest. Jumătate de baie este căzută pe strada principală şi o altă parte a casei a căzut la vecini. Pe aleea noastră sunt aproximativ 20 de copii, se putea întâmpla o nenorocire. Dacă ar fi să se dărâme casa, ar cade ori pe gardul meu, ori pe gardul vecinei din lateral”, relata femeia. Din câte se vede şi la faţa locului, casa cu pricina este lăsată de izbelişte, iar potrivit vecinilor, imobilul ar fi fost cumpărat, acum câţiva ani, de o familie. Între timp, a rămas doar o femeie “proprietară” peste casă, dar este plecată din Năvodari. Vecinii acesteia au făcut sesizări în atenţia Primăriei Năvodari, iar abia acum încep să se mişte lucrurile.

Astfel, Constantin Necula, reprezentant al Corp Control din cadrul Primăriei Năvodari, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, că a reuşit să ia legătura cu „proprietara”: „Casa este a unui anume Mustafa Iaşar, care a vândut-o acum 10 ani unei doamne, Carmen Botezatu. Este o vânzare în baza unui antecontract, o hârtie de mână... nu e o tranzacţie tocmai legală. De altfel, acum 15 ani, când Iaşar Mustafa a construit, a construit fără autorizaţie. Noi i-am somat şi le-am pus în vedere să demoleze construcţia”, a precizat Constantin Necula. Ba mai mult, acesta susţine că cei doi ar fi de acord cu demolarea, dar şi faptul că sunt pasibili de amendă pentru întreaga situaţie creată. „Probabil îi vom sancţiona. Le-am spus de demolare, sunt de acord, ba chiar voiau azi (vineri – n.r.) să demonteze acoperişul casei. Le-am spus să nu facă asta, pentru că dacă vin ploile şi casa rămâne fără acoperiş, se dărâmă de tot şi e pericol pentru vecini. Se va face demolare în siguranţă”, mai spune Necula. Interesant însă că, deşi casa nu are autorizaţie de construcţie, ea nu a deranjat pe nimeni preţ de 15 ani.

Dar, pe lângă faptul că nimeni nu a verificat niciodată nimic, aceeaşi casă este racordată la utilităţi! Cum a fost posibil dacă această construcţie nu are autorizaţie? Probabil că va explica Iaşar Mustafa, un personaj cunoscut încă de prin 2000 pentru ţepele cu construcţii fără autorizaţii. Ce făcea individul? Ei bine, „lua la ochi” terenuri libere, construia case, iar apoi le vindea. Sau, obţinea autorizaţie pentru construcţia unei singure case, iar apoi xerocopia documentul şi îl falsifica pentru alte 5-6-10 case pe care le mai construia! Cumpărătorii, mulţi de bună credinţă, habar nu aveau că la cumpărarea caselor primeau acte false de proprietate! Este celebru cazul când şase familii au ajuns la Primăria Năvodari cu rugăminţi pentru a fi puse în legalitate, după ce au aflat că au devenit „proprietarii” unor imobile construite abuziv! La acel moment, în 2006, Consiliul Local Năvodari, la iniţiativa primarului de la acea vreme, Tudorel Calapod, i-a pus în legalitate pe bieţii oameni escrocaţi de Iaşar Mustafa.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367