REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cât le pasă proxeneţilor că sunt trimişi în judecată: au continuat să sechestreze minore

Cât le pasă proxeneţilor că sunt trimişi în judecată: au continuat să sechestreze minore

Replica API 6 noiembrie 2014 | 00:35 686

Obiceiurile nu se uită nici când dai cu subsemnatul la tribunal

Obiceiurile nu se uită nici când dai cu subsemnatul la tribunal

Sursa foto: ffemagazine.com

O reţea de traficanţi de carne vie era judecată, dosarul aflându-se pe rolul instanţelor, însă membrii grupării îşi vedeau, în continuare, de treabă. Ignorând în totalitate situaţia în care se aflau, Şolo Memet, Adriana Gabriela Grigore şi Florin Grigore continuau să racoleze fete din judeţul Constanţa, inclusiv minore, cărora le promiteau locuri de muncă în străinătate. Numai că, odată ajunse acolo, erau sechestrate şi obligate să se prostitueze. Au fost judecaţi, condamnaţi, însă acum s-au ales cu un nou dosar penal, înregistrat la Tribunalul Constanţa, pe 4 noiembrie 2014.

„O reţea de traficanţi de carne vie a fost destructurată la Constanţa” - era titlul verii anului 2011, la malul mării. Procurorii DIICOT descindeau în forţă, Şolo Memet, Adriana Gabriela Grigore, ambii din Mangalia şi Rufat Memet, Florin Grigore, Sezghin Memet şi Liviu Rafael Neagu, din Constanţa, fiind deferiţi justiţiei pentru trafic de persoane şi proxenetism. Însă, cum instanţa a decis ca unii dintre ei să fie judecaţi în stare de libertate, indivizii au ales să-şi continue „treaba”.

Momite cu locuri de muncă bănoase în Spania, Olanda şi Norvegia

Astfel, Memet Şolo, Grigore Adriana Gabriela şi Grigore Florin l-au atras în „afacere” şi pe Sali Memet, începând o nouă racolare de fete, cărora le promiteau locuri de muncă bănoase în Spania, Olanda şi Norvegia. Astfel au picat în plasă Mirela C., Simona Valentina P., Georgiana Mădălina P., Valentina A., dar şi Nina T., care, odată ajunse pe meleaguri străine, erau sechestrate în anumite imobile şi obligate să întreţină raporturi sexuale cu numeroşi bărbaţi. Informaţia a ajuns la urechile procurorilor, astfel începând încă o anchetă. Între timp, primul proces îşi continua mersul, condamnarea rămânând definitivă în luna octombrie a acestui an. Pe 21 octombrie 2014, Şolo Memet, Adriana Gabriela Grigore şi Liviu-Rafael Neagu erau „săltaţi” de poliţiştii Serviciul de Investigaţii Criminale şi introduşi în Penitenciarul Poarta Albă, unde au de ispăşit pedepse de 7 şi 3 ani. Potrivit procurorilor, în perioada 2000 - 2002, indivizii au racolat fete din Constanţa şi Tulcea, între care şi minore, cărora le-au promis că le găsesc locuri de muncă în Olanda şi Spania, însă, odată ajunse la destinaţie, acestea erau sechestrate şi obligate să se prostitueze. Nici bine nu au ajuns la închisoare, că un alt dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanţa, pe 4 noiembrie. Prin urmare, începe o nouă judecată în cazul lor, pentru aceleaşi fapte infracţionale.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212