REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Câtă nesimţire! Şinele de cale ferată, „înghiţite” de tone de deşeuri

Câtă nesimţire! Şinele de cale ferată, „înghiţite” de tone de deşeuri

Replica API 19 noiembrie 2015 | 00:00 324

Peisaje de groază în drum spre Gara de la malul mării

Peisaje de groază în drum spre Gara de la malul mării

Se pare că buna creştere este inexistentă pentru unii, care şi-au făcut un obicei din aruncarea deşeurilor în zona căilor ferate! Găseşti televizoare stricate, covoare, dulapuri, uşi, plus o puzderie de haine din care sigur îţi faci garderoba second-hand, cel puţin pentru un anotimp. Devenit un amplasament obişnuit de depozitare a gunoiului, spaţiul verde de lângă calea ferată din Constanţa (indiferent de zonă) este înghiţit de mormanele de gunoi care se întind pe kilometri întregi.

Ei bine, cei de la City Hub Constanţa, în cadrul acţiunii de monitorizare şi auditare Greenpact pe zona CFR Infrastructură din Constanţa, au luat primele măsuri. Aceştia au strâns sute de tone de deşeuri dintr-o singură zonă: IPMC. „Rolul Greenpact în astfel de cazuri nu este doar de a identifica zonele cu risc de poluare, ci şi să pună la o masă mai multe autorităţi şi factorii de decizie. Astfel, beneficiarul (în acest caz CFR Infrastructură) va fi ajutat de către Primaria Municipiului Constanţa, iar în schimbul valorii serviciilor prestate, CFR Infrastructură trebuie să ofere un serviciu pentru comunitate, în valoarea serviciilor prestate de Primarie”, a postat pe pagina s-a de facebook Victor Maxim, fondator al City Hub Constanţa.

Chestionat pe această temă, Dorin Maer, directorul Regionalei CFR Constanţa, a precizat că: „Dacă sunt gunoaie pe terenul căii ferate, aceasta trebuie să se ocupe. Dar dacă am reuşi să rezolvăm cauza, cine aruncă acolo şi de ce, ar fi bine. Noi am avut multe acţiuni în care făceam curăţenie în jurul căii ferate şi peste o săptămână era la fel. Ori ne ocupăm cu calea ferată, ori devenim firmă de salubrizare. Sunt zone, cum este cea de la Palas, care este o zonă de romi, în care cei de acolo nu au tomberoane şi aruncă în faţa curţii. Sunt mai multe zone unde noi tot încercăm să facem curat, mai reuşim, dar în maxim două săptămâni e la loc. Din bugetul nostru, practic noi trebuie să alocăm o sumă pentru așa ceva în loc să facem reparaţii la calea ferată”.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614