REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Caz suspect în Portul Constanţa: un agent de pază, în stare gravă la spital

Caz suspect în Portul Constanţa: un agent de pază, în stare gravă la spital

Replica API 15 august 2015 | 23:31 283

Angajatorul se contrazice în declaraţii

Angajatorul se contrazice în declaraţii

Un bărbat de 41 de ani a ajuns joi seara în stare gravă la spital după ce s-a electrocutat în Portul Constanţa. Medicii constănţeni spun că bărbatul are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, în zona capului, gâtului şi toracelui. De asemenea, căile respiratorii i-au fost afectate, aşa că a necesitat intubare. În dimineaţa de vineri, 14 august, a fost transferat la Spitalul de Arşi din Capitală. Oamenii legii au declanşat o anchetă în acest caz.

Nefericitul eveniment s-a petrecut în condiţii suspecte întrucât declaraţiile angajatorilor sunt cam neclare şi nu coincid cu starea în care se află acum victima. Nicolae Costin Matache, de 41 de ani, lucrează ca agent de securitate în cadrul Lukom A Romania Srl, fiind vorba despre o firmă de pază. În noaptea de joi, 13 august, în jurul orei 22.30, acesta s-a urcat pe vagoanele de marfă ale unui tren, încărcate cu zahăr, pentru a verifica sigiliile, moment în care a fost aruncat la pământ, electrocutându-se. Însă, aici apar suspiciunile întrucât reprezentanţii firmei, în raportul pe care l-au trimis la ITM, au specificat că trenul se afla pe linia M1, Mol 5, din incinta Portului Constanţa, care nu ar fi electrificată. În acelaşi raport este menţionat faptul că, pe deasupra trece un cablu, de care angajatul s-a atins, dar că nu ştiu ce e cu el. “Este neclară treaba şi facem verificări. O echipă s-a deplasat în Portul Constanţa. Angajatorul ne-a trimis raportul în care sunt specificate toate aceste aspecte, dar sunt neclare. Avem bănuiala că este vorba despre o zonă electrificată, nicidecum ce scrie în raport. Dar rămâne să verificăm”, a declarat Marian Becheanu din cadrul ITM Constanţa. Starea victimei este gravă, fiind transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614