REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ce legătură este între mangaliotul Scarlat şi traficanţii de droguri din Covasna

Ce legătură este între mangaliotul Scarlat şi traficanţii de droguri din Covasna

Replica API 3 iunie 2011 | 00:00 499

Patronul de la Mangalia SA are afaceri cu ungurii

Patronul de la Mangalia SA are afaceri cu ungurii

Controversatul om de afaceri mangaliot Liviu Scarlat joacă, de câţiva ani buni, şi pe piaţa imobiliară şi de turism din Ardeal. Mai exact în Covasna şi Harghita, unde este partener de afaceri cu mai mulţi unguri. Cel puţin pentru moment, nu se poate spune că-i merge de minune businessul din Ardeal, dimpotrivă. Astfel, în cazul unor parteneri din firma Kontakt Turism SA Băile Tuşnad, mangaliotul a gajat, apoi a rămas fără un teren de peste 6.400 metri pătraţi, din zona Insula Pod, din cauza datoriilor către stat neachitate de societatea harghiteană. Nici la SC Wild West Invest & Co SRL din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, nu a rupt gura târgului. Firma înfiinţată în 2007 are ca domeniu de activitate cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii şi îi are ca asociaţi pe Liviu Scarlat, Csaba Janos Dezso, Gyorgy Rabb şi Alexandru Ioan Rădulescu, aceştia fiind şi administratori, alături de Andreea Scarlat, fiica afaceristului mangaliot.

Firma nu are nici un angajat, nu a declarat niciodată vreo cifră de afaceri, dar a înregistrat totuşi în 2009 un profit net de 6.958 lei. Iar dacă societatea din Sfântu Gheorghe, în care Liviu Scarlat a fost cooptat în octombrie 2008 nu se poate lăuda cu mare lucru până acum, nu la fel putem spune despre partenerii de afaceri ai mangaliotului. De pildă, Gyorgy Rabb, de 42 de ani, este un mic samsar de case şi maşini din Sfântu Gheorghe. Rabb mai deţine şi SC Dindi SRL, tot din Sfântu Gheorghe, firmă deţinătoare de baruri, la care face cu schimbul postul de unic asociat şi administrator cu Margareta Viorica Rabb, mama sa în vârstă de 76 de ani. Mama partenerului lui Liviu Scarlat nu este însă singura care se preumblă prin conducerea firmei, funcţie de interesele de moment ale afacerii. Astfel, Gyorgy Rabb a tot făcut schimb de părţi sociale în cadrul Dindi SRL şi cu un oarecare Istvan Zoltan Bagoly, un tânăr de 35 de ani, de asemenea din Sfântu Gheorghe. Cei doi şi-au tot cedat unul altuia părţi sociale la SC Dindi SRL până s-au plictisit, de unde putem deduce că se cunosc foarte bine, dacă nu mai fac şi alte afaceri împreună. Nu de alta, dar prietenul acesta al asociatului lui Liviu Scarlat este traficant de droguri cu acte în regulă. Nu o spunem noi, ci Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, printr-un comunicat emis pe 13.10.2004. Procurorii anunţă cu această ocazie că Istvan Zoltan Bagoly, pe atunci în vârstă de 29 de ani, administrator de firmă (la SC Dindi SRL, alături de asociatul lui Liviu Scarlat) este urmărit penal "sub aspectul comiterii infracţiunilor de cultivare, oferire, transport şi deţinere de droguri de risc, respectiv de cultivare, preparare şi deţinere de droguri pentru consum propriu, prevăzute în Legea 143/2000, fapte ce se pedepsesc cu închisoarea de la 3 la 15 ani, respectiv de la 2 la 5 ani". Cazul a avut la bază descoperirea a 31,5 kilograme de cannabis într-o localitate din Covasna, drogurile fiind cultivate de către doi complici ai lui Istvan Zoltan Bagoly. "De remarcat că întreaga cantitate de cannabis ar putea asigura consumul propriu al unei persoane pentru circa 10 ani", specifică procurorii Parchetului General, pentru lămurirea celor care ar fi putut spune că drogurile ar fi fost doar pentru consumul propriu al inculpaţilor. Timpul a trecut, ancheta la fel, iar despre Bagoly nu am auzit să fi primit vreo condamnare sau alt deranj pentru cele 31,5 kilograme de cannabis găsite asupra sa. Mai mult, a continuat să facă afaceri cu asociatul mangaliotului Liviu Scarlat, care probabil nici nu ştie că se învârte într-un cerc de băieţi care ştiu să-şi asigure, dacă e cazul, rezerva de cannabis şi pentru 10 ani.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614