REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Centrala de la Cernavodă, obligată să reangajeze un şef pe care l-a concediat în 2014

Centrala de la Cernavodă, obligată să reangajeze un şef pe care l-a concediat în 2014

Replica API 6 februarie 2016 | 01:53 2090

Va primi şi despăgubiri salariale

Va primi şi despăgubiri salariale

Gheorghe Cristian Roşu, inginer şef Administrare Platformă, a fost concediat în iulie 2014 pentru că s-a folosit în interes personal de tractorul aflat în proprietatea CNE Cernavodă. Acesta şi-a căutat dreptatea în instanţă, iar Curtea de Apel Constanţa a decis vineri, 5 februarie, să-l reangajeze. Mai mult, compania trebuie să-i plătească şi salariul de care a fost lipsit mai bine de un an jumătate.

În 2014, un inginer şef a fost dat afară de la Centrala Nuclearelectrică Cernavodă, fiind dispusă desfacerea contractului de muncă. Este vorba de Gheorghe Cristinel Roşu, angajat la acea vreme pe funcţia de inginer şef Administrare Platformă. Acesta şi-a căutat dreptatea în instanţă, formulând o acţiune la Tribunalul Constanţa, pe litigii de muncă, prin intermediul căreia a solicitat constatarea nulităţii absolute a deciziei de desfacere a contractului individual de muncă şi anularea acesteia, reintegrarea în funcţia şi pe postul deţinut anterior emiterii deciziei, dar şi plata salariilor şi a tuturor drepturilor aferente perioadei în care acesta nu a fost pe funcţie.

De asemenea, reclamantul a cerut ca Societatea Naţională Nuclearelectrica (SNN) să plătească şi cheltuielile de judecată. Pe 22 aprilie 2015, Tribunalul i-a admis, în parte, acţiunea. Astfel, judecătorii au anulat în parte decizia nr. 246 / 14.07.2014 emisă de Directorul Sucursalei CNE Cernavodă în ceea ce priveşte fapta privind utilizarea in interes personal sau al unor terţi tractorul înmatriculat cu nr. CT-73-CNI, aflat în proprietatea SNN CNE Cernavodă. Tribunalul a menţinut celelalte dispoziţii ale deciziei contestate şi a respins celelalte capete de cerere ca nefondate. Cum, decizia nu a fost definitivă, ea a fost atacată la Curtea de Apel. Şi, a câştigat!

În cadrul apelului formulat de către Gheorghe Cristinel Roşu, instanţa a hotărât ca sancţiunea referitoare la întreruperea contractului de muncă al acestuia să fie înlocuită cu cea ce vizează reducerea salariului de bază pe o perioadă de 2 luni, cu 10%. Totodată, a dispus ca Roşu să fie reintegrat în funcţia deţinută anterior, CNE Cernavodă fiind obligată să plătească şi drepturile băneşti de care ar fi trebuit să beneficieze acesta de la data desfacerii contractului de muncă până la data reintegrării efective.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367